Forrás: Pixabay
Rendkívül ízgazdag Vadpörkölt hagyományosan
A vadpörkölt egy rendkívül ízgazdag, hagyományos magyar étel, mely a vadászidényben különösen közkedvelt. Intenzív ízét és kíváló aromáját a vadászakból származó friss hús, a száraz vörös bor és a zöldségek hosszan ízesített pörkölésének köszönheti.
Hozzávalók
- 800 g vaddisznóhús, vagy bármi más a vadászatból (pl. szarvashús őzhús)
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 2 dl vörösborecet
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Eljárás
A húst mossuk meg, majd kockázzuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apróra.
Egy nagy lábosban hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.
Adjuk hozzá a húst és süssük addig, míg a vizet el nem párologtatja.
Ezután adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, a babérleveleket, a petrezselymet és a fűszerpaprikát.
Öntsük fel a vörösborecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Fedjük le és közepes lángon főzzük körülbelül 2-3 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul. Keverjük meg időnként és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.