HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rendkívül ízgazdag Vadpörkölt hagyományosan

A vadpörkölt egy rendkívül ízgazdag, hagyományos magyar étel, mely a vadászidényben különösen közkedvelt. Intenzív ízét és kíváló aromáját a vadászakból származó friss hús, a száraz vörös bor és a zöldségek hosszan ízesített pörkölésének köszönheti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g vaddisznóhús, vagy bármi más a vadászatból (pl. szarvashús őzhús) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 2 dl vörösborecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd kockázzuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apróra.

2. Lépés

Egy nagy lábosban hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a húst és süssük addig, míg a vizet el nem párologtatja.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, a babérleveleket, a petrezselymet és a fűszerpaprikát.

5. Lépés

Öntsük fel a vörösborecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Fedjük le és közepes lángon főzzük körülbelül 2-3 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul. Keverjük meg időnként és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új