HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rendkívül ízgazdag Vadpörkölt hagyományosan

A vadpörkölt egy rendkívül ízgazdag, hagyományos magyar étel, mely a vadászidényben különösen közkedvelt. Intenzív ízét és kíváló aromáját a vadászakból származó friss hús, a száraz vörös bor és a zöldségek hosszan ízesített pörkölésének köszönheti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g vaddisznóhús, vagy bármi más a vadászatból (pl. szarvashús őzhús) Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 2 dl vörösborecet Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A húst mossuk meg, majd kockázzuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra. A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a paprikát és a paradicsomot vágjuk apróra.

2. Lépés

Egy nagy lábosban hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát és pároljuk üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a húst és süssük addig, míg a vizet el nem párologtatja.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a paprikát, a paradicsomot, a babérleveleket, a petrezselymet és a fűszerpaprikát.

5. Lépés

Öntsük fel a vörösborecettel és annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

6. Lépés

Fedjük le és közepes lángon főzzük körülbelül 2-3 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul. Keverjük meg időnként és ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek