Forrás: somatuscani from Canva
Répakrém
Ez a finom és ízletes sárgarépakrém recept a sárgarépából az egyik kedvencemmé vált. Nemcsak ízre finom a leves, hanem az egyszerűsége és gyors elkészítése miatt is nagyra értékelem.
Hozzávalók
- 500 g Sárgarépa
- 1 darab nagy hagyma
- 2 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanálok Olívaolaj
- 800 ml Zöldségleves
- só és bors
Eljárás
Először is készítsük el a hozzávalókat. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat egy edényben, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Tulajdonképpen a leves alapját képezzük. A hagymát addig kell párolni, amíg enyhén barnulni nem kezd, ez adja meg a megfelelő ízét.
Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és pirítsuk meg azt is. Hagyja a sárgarépát a serpenyőben, amíg megpuhul.
Ezután öntse rá a zöldséglevest a sárgarépára, és főzze kb. 20 percig, amíg megpuhul.
Ha a sárgarépa megpuhult, a levest merülőmixerrel simára turmixoljuk. Ha sűrűbb állagot szeretne, adjon hozzá kevesebb vizet. Ezután sóval és borssal fűszerezzük.