HIRDETŐ

Forrás: somatuscani from Canva

Répakrém

Ez a finom és ízletes sárgarépakrém recept a sárgarépából az egyik kedvencemmé vált. Nemcsak ízre finom a leves, hanem az egyszerűsége és gyors elkészítése miatt is nagyra értékelem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 800 ml Zöldségleves Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is készítsük el a hozzávalókat. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy edényben, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát. Tulajdonképpen a leves alapját képezzük. A hagymát addig kell párolni, amíg enyhén barnulni nem kezd, ez adja meg a megfelelő ízét.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és pirítsuk meg azt is. Hagyja a sárgarépát a serpenyőben, amíg megpuhul.

4. Lépés

Ezután öntse rá a zöldséglevest a sárgarépára, és főzze kb. 20 percig, amíg megpuhul.

5. Lépés

Ha a sárgarépa megpuhult, a levest merülőmixerrel simára turmixoljuk. Ha sűrűbb állagot szeretne, adjon hozzá kevesebb vizet. Ezután sóval és borssal fűszerezzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új