HIRDETŐ

Ribizli fagyi

Hűsítő és gyümölcsös desszert, amely tökéletes nyári csemege. A ribizli jellegzetes ízét a frissítő fagyi remekül kiemeli. Ez az egyszerű recept ellátja a fagyi alapanyagokkal való munka minden fortélyával, hogy a végeredmény garantáltan finom legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g ribizli Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 ks vanília rúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

210 perc.
1. Lépés

A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük és a cukorral együtt egy fazékba tesszük.

2. Lépés

Közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és levet engednek.

3. Lépés

A gyümölcsös cukrot áttörjük vagy pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A vaníliarudat kettévágjuk, majd a belső magokat kikaparjuk és a tejszínnel együtt egy fazékba tesszük.

5. Lépés

A tejszínt a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk állni 30 percig.

6. Lépés

A vaníliás tejszínt átszűrjük, majd a ribizlis cukorhoz adjuk és alaposan összekeverjük.

7. Lépés

A keveréket fagyasztóbehelyezzük, majd 3-4 órán keresztül, óránként megkeverve fagyasszuk, amíg el nem éri a kívánt állagot.

8. Lépés

A fagylaltot tálalhatjuk azonnal, vagy tovább fagyaszthatjuk, ha keményebb állagot szeretnénk elérni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új