Ribizli fagyi
Hűsítő és gyümölcsös desszert, amely tökéletes nyári csemege. A ribizli jellegzetes ízét a frissítő fagyi remekül kiemeli. Ez az egyszerű recept ellátja a fagyi alapanyagokkal való munka minden fortélyával, hogy a végeredmény garantáltan finom legyen.
Hozzávalók
- 500 g ribizli
- 250 g cukor
- 500 ml Tejszín
- 1 ks vanília rúd
Eljárás
A ribizlit megmossuk, lecsepegtetjük és a cukorral együtt egy fazékba tesszük.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és levet engednek.
A gyümölcsös cukrot áttörjük vagy pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A vaníliarudat kettévágjuk, majd a belső magokat kikaparjuk és a tejszínnel együtt egy fazékba tesszük.
A tejszínt a vaníliával felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk állni 30 percig.
A vaníliás tejszínt átszűrjük, majd a ribizlis cukorhoz adjuk és alaposan összekeverjük.
A keveréket fagyasztóbehelyezzük, majd 3-4 órán keresztül, óránként megkeverve fagyasszuk, amíg el nem éri a kívánt állagot.
A fagylaltot tálalhatjuk azonnal, vagy tovább fagyaszthatjuk, ha keményebb állagot szeretnénk elérni.