Forrás: yuliang11 from Getty Images
Romaine saláta sült chilivel
Ez az étel az egészséges, ropogós salátalevelek és a chili fűszeres ízének kombinációja. Először nálam készítettem el egy gyors vacsorára, amikor egy könnyű, de nem feltétlenül hűsítő ételre vágytam.
Hozzávalók
- 1 pcs Nagy fej római saláta
- 1 teáskanál Olívaolajok
- 2 fogak Fokhagyma
- 1 pcs Kis chilipaprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben.
Közben mossuk meg a salátát, és alaposan szárítsuk meg.
A salátát kisebb darabokra osztjuk. Ízléstől függően ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb darabok.
Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát - ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg, mert megkeseredik.
Adjuk hozzá az apróra vágott chilipaprikát a fokhagymához.
Adja hozzá a salátát a serpenyőhöz. Csak egy pillanatig, mindössze 2-3 percig pirítsuk. Kissé meg kell puhulnia, de ropogósnak kell maradnia.
Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Melegen tálaljuk.