HIRDETŐ

Forrás: yuliang11 from Getty Images

Romaine saláta sült chilivel

Ez az étel az egészséges, ropogós salátalevelek és a chili fűszeres ízének kombinációja. Először nálam készítettem el egy gyors vacsorára, amikor egy könnyű, de nem feltétlenül hűsítő ételre vágytam.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 pcs Nagy fej római saláta Hozzáadott
  • 1 teáskanál Olívaolajok Hozzáadott
  • 2 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 pcs Kis chilipaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben.

2. Lépés

Közben mossuk meg a salátát, és alaposan szárítsuk meg.

3. Lépés

A salátát kisebb darabokra osztjuk. Ízléstől függően ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb darabok.

4. Lépés

Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát - ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg, mert megkeseredik.

5. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott chilipaprikát a fokhagymához.

6. Lépés

Adja hozzá a salátát a serpenyőhöz. Csak egy pillanatig, mindössze 2-3 percig pirítsuk. Kissé meg kell puhulnia, de ropogósnak kell maradnia.

7. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

8. Lépés

Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új