Forrás: Pixabay
Ropogós fűszerezett és füstölt csirkecombok
Ez a könnyen elkészíthető füstölt csirkecomb recept a füstös, fűszeres és édes ízek csodálatos kombinációja. Tökéletes családi grillezéshez, ez az étel a szaftos és zamatos csirkével mindenkit elégedetté tesz, így tökéletes kényelmi étel!
Hozzávalók
- 8 Csirkecombok
- 2 EL Fokhagymapor
- 2 EL Hagymapor
- 2 EL Paprika
- 1 evőkanál őrölt fekete bors
- 1 evőkanál Só
- 1 evőkanál Barna cukor
- 1 evőkanál Olívaolaj
- Egy marék Hickory Chips a füstöléshez
Eljárás
Kezdje a csirkecombok leöblítésével, és konyhai törülközővel törölje szárazra őket.
Egy keverőtálban keverje össze a fokhagymaport, a hagymaport, a paprikát, a fekete borsot, a sót és a barna cukrot. Ez lesz a száraz dörzsölés.
Dörzsölje be a csirkecombokat olívaolajjal, majd egyenletesen kenje be őket a száraz fűszerkeverékkel. Hagyja állni körülbelül egy órán át.
Melegítse elő a füstölőt 225 Fahrenheit-fokra (107 Celsius-fokra). Az extra füstös íz érdekében adjon hozzá hickory forgácsot.
Tegye a csülköket a füstölőbe, és hagyja őket kb. 1 órán át sülni. Az egyenletes sütés érdekében 20 percenként forgassa meg őket.
Ellenőrizze a belső hőmérsékletet húshőmérővel. A csirke akkor van kész, ha a belső hőmérséklete eléri a 165 Fahrenheit-fokot (74 Celsius-fok).
Vegye ki a csülköket a füstölőből, és tálalás előtt hagyja pihenni körülbelül 10 percig.