HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Ropogós kelkáposzta áfonya és quinoa saláta öntettel

Fogadja el az egészség, az ízek és a ropogás végső áldását egy tál kelkáposzta- és quinoa-salátával. A zöldségek, diófélék és a fanyar vinaigrette öntet hihetetlen keverékével laktató ételt készíthetsz belőle ebédre és vacsorára. Nagyszerű saláta mindazoknak, akik olyan ételt szeretnének, amely valóban jót tesz a hasnak és a léleknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Összetevők:

  • 2 csészék Víz Hozzáadott
  • 1 csésze Quinoa (leöblítve és lecsöpögtetve) Hozzáadott
  • 1 Kötet Kelkáposzta (középső szár kivágva, levelek vékonyan felszeletelve) Hozzáadott
  • 1 Avokádó (meghámozva, kimagozva és kockára vágva) Hozzáadott
  • 1 pint Cseresznyeparadicsom (félbevágva) Hozzáadott
  • 12 Lilahagyma (kockára vágva) Hozzáadott
  • 12 csésze Mandula (apróra vágva) Hozzáadott
  • 12 csésze áfonya (szárított) Hozzáadott
  • 0.3 csésze Kéksajt morzsa Hozzáadott

Az öltözködéshez:

  • 14 csésze olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL citromlé Hozzáadott
  • 2 EL Dijoni mustár Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben, adjuk hozzá a quinoát, fedjük le, és mérsékeljük a hőfokot, hogy 15 percig főzzük, amíg a víz felszívódik. Hagyja kihűlni.

2. Lépés

Egy nagy salátástálban keverje össze a felszeletelt kelkáposztát, a kockára vágott avokádót, a félbevágott paradicsomot, a kockára vágott lilahagymát, az apróra vágott mandulát, az áfonyát és a kéksajt morzsákat.

3. Lépés

Az öntet elkészítéséhez keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a dijoni mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban.

4. Lépés

Adja a kihűlt quinoát a salátakeverékhez.

5. Lépés

Öntse az öntetet a salátára, és jól forgassa össze, amíg egyenletesen bevonja.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a salátát kb. 15 percig állni. Ez lehetővé teszi, hogy a kelkáposzta megpuhuljon és magába szívja a vinaigrette-et. Tálalja és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új