Forrás: Pixabay
Ropogós kelkáposzta áfonya és quinoa saláta öntettel
Fogadja el az egészség, az ízek és a ropogás végső áldását egy tál kelkáposzta- és quinoa-salátával. A zöldségek, diófélék és a fanyar vinaigrette öntet hihetetlen keverékével laktató ételt készíthetsz belőle ebédre és vacsorára. Nagyszerű saláta mindazoknak, akik olyan ételt szeretnének, amely valóban jót tesz a hasnak és a léleknek.
Hozzávalók
Összetevők:
- 2 csészék Víz
- 1 csésze Quinoa (leöblítve és lecsöpögtetve)
- 1 Kötet Kelkáposzta (középső szár kivágva, levelek vékonyan felszeletelve)
- 1 Avokádó (meghámozva, kimagozva és kockára vágva)
- 1 pint Cseresznyeparadicsom (félbevágva)
- 1⁄2 Lilahagyma (kockára vágva)
- 1⁄2 csésze Mandula (apróra vágva)
- 1⁄2 csésze áfonya (szárított)
- 0.3 csésze Kéksajt morzsa
Az öltözködéshez:
- 1⁄4 csésze olívaolaj
- 2 EL citromlé
- 2 EL Dijoni mustár
- só és bors
Eljárás
Forraljuk fel a vizet egy serpenyőben, adjuk hozzá a quinoát, fedjük le, és mérsékeljük a hőfokot, hogy 15 percig főzzük, amíg a víz felszívódik. Hagyja kihűlni.
Egy nagy salátástálban keverje össze a felszeletelt kelkáposztát, a kockára vágott avokádót, a félbevágott paradicsomot, a kockára vágott lilahagymát, az apróra vágott mandulát, az áfonyát és a kéksajt morzsákat.
Az öntet elkészítéséhez keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a dijoni mustárt, a sót és a borsot egy kis tálban.
Adja a kihűlt quinoát a salátakeverékhez.
Öntse az öntetet a salátára, és jól forgassa össze, amíg egyenletesen bevonja.
Tálalás előtt hagyjuk a salátát kb. 15 percig állni. Ez lehetővé teszi, hogy a kelkáposzta megpuhuljon és magába szívja a vinaigrette-et. Tálalja és élvezze!