HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Ropogós Pankó morzsás csirkemell
Közkedvelt étel a pankó morzsás csirkemell, amelyet ízletes, ropogós bunda borít. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, remek választás ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks csirkemell filé
- 2 tojás
- 1 Csésze pankó morzsa
- 1 Csésze finomliszt
- só, bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először is, a csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.
2. Lépés
Egy mély tálba felverjük a tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a pankó morzsával.
3. Lépés
A csirkemelleket először a tojásba forgatjuk, majd a pankó morzsa-liszt keverékbe. Ügyeljünk arra, hogy a morzsa jól tapadjon a húsra.
4. Lépés
Nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, majd a csirkemelleket egyszerre, vagy adagonként beletesszük és közepes lángon mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
5. Lépés
Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen, majd tálalhatjuk is.