HIRDETŐ

Ropogós sós Tejfölös-szalonnás lepény

A Tejfölös-szalonnás lepény lényegében egy ropogós, sós, szalonnás palacsinta, amit a legtöbb magyar családban szívesen fogyasztanak. Tökéletesen illeszkedik bármilyen étkezéshez, legyen az reggeli vagy vacsora. A készítési folyamata rendkívül egyszerű, és egy kis kreativitással tálalva biztosan nagy sikert arat majd!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • fél csésze langyos víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A finomlisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az élesztőt.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a liszthez.

3. Lépés

A langyos vízzel összegyúrjuk az alapanyagokat, majd hagyjuk kelni az élesztős tésztát kb. 15-20 percig.

4. Lépés

Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.

5. Lépés

Amikor a tészta megkelt, hozzáadjuk a pirított szalonnát és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk.

6. Lépés

Kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket lisztezett felületen kinyújtunk.

7. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeknek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új