Ropogós sós Tejfölös-szalonnás lepény
A Tejfölös-szalonnás lepény lényegében egy ropogós, sós, szalonnás palacsinta, amit a legtöbb magyar családban szívesen fogyasztanak. Tökéletesen illeszkedik bármilyen étkezéshez, legyen az reggeli vagy vacsora. A készítési folyamata rendkívül egyszerű, és egy kis kreativitással tálalva biztosan nagy sikert arat majd!
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 250 g füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 ks tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál élesztő
- fél csésze langyos víz
- olaj a sütéshez
Eljárás
A finomlisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az élesztőt.
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a liszthez.
A langyos vízzel összegyúrjuk az alapanyagokat, majd hagyjuk kelni az élesztős tésztát kb. 15-20 percig.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
Amikor a tészta megkelt, hozzáadjuk a pirított szalonnát és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk.
Kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket lisztezett felületen kinyújtunk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeknek.