HIRDETŐ

Ropogós sós Tejfölös-szalonnás lepény

A Tejfölös-szalonnás lepény lényegében egy ropogós, sós, szalonnás palacsinta, amit a legtöbb magyar családban szívesen fogyasztanak. Tökéletesen illeszkedik bármilyen étkezéshez, legyen az reggeli vagy vacsora. A készítési folyamata rendkívül egyszerű, és egy kis kreativitással tálalva biztosan nagy sikert arat majd!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál élesztő Hozzáadott
  • fél csésze langyos víz Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A finomlisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és az élesztőt.

2. Lépés

A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a liszthez.

3. Lépés

A langyos vízzel összegyúrjuk az alapanyagokat, majd hagyjuk kelni az élesztős tésztát kb. 15-20 percig.

4. Lépés

Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.

5. Lépés

Amikor a tészta megkelt, hozzáadjuk a pirított szalonnát és a tejfölt, majd alaposan összedolgozzuk.

6. Lépés

Kis gombócokat formázunk a tésztából, amiket lisztezett felületen kinyújtunk.

7. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük a lepényeknek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek