HIRDETŐ

Forrás: Ramon Urgell from Getty Images

Rozmaringos báránysült

Ízletes, rozmaringgal ízesített báránysült, a hagyományos magyar konyha egyik kedvence. Ez a recept tökéletes választás egy ünnepi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks báránycomb Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Dörzsöld be a báránycombot sós, borsozott olívaolajjal, majd erősítsetek rá a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Helyezd a combról a rozmaringot és a fokhagymát egy sütőtálba.

4. Lépés

Sütés: Tedd a tálat a forró sütőbe, és süsd a húst 20 percig, amíg meggyőződsz róla, hogy kívül ropogós és barna lesz. Ezután csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 2,5 órán át.

5. Lépés

Amikor a sütési idő letelt, hagyd a húst 15 percig pihenni a sütőből kiemelés előtt, hogy a nedvesség visszaterelődjön a húsba, így lédúsabb lesz a végtermék.

6. Lépés

A pihentetés után vágd fel a húst, és tálald azonnal. Tökéletes köret a sült burgonya és a friss saláta.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek