Forrás: Ramon Urgell from Getty Images
Rozmaringos báránysült
Ízletes, rozmaringgal ízesített báránysült, a hagyományos magyar konyha egyik kedvence. Ez a recept tökéletes választás egy ünnepi ebédhez.
Hozzávalók
- 1 ks báránycomb
- 4 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
Dörzsöld be a báránycombot sós, borsozott olívaolajjal, majd erősítsetek rá a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket.
Helyezd a combról a rozmaringot és a fokhagymát egy sütőtálba.
Sütés: Tedd a tálat a forró sütőbe, és süsd a húst 20 percig, amíg meggyőződsz róla, hogy kívül ropogós és barna lesz. Ezután csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 2,5 órán át.
Amikor a sütési idő letelt, hagyd a húst 15 percig pihenni a sütőből kiemelés előtt, hogy a nedvesség visszaterelődjön a húsba, így lédúsabb lesz a végtermék.
A pihentetés után vágd fel a húst, és tálald azonnal. Tökéletes köret a sült burgonya és a friss saláta.