HIRDETŐ

Forrás: Ramon Urgell from Getty Images

Rozmaringos báránysült

Ízletes, rozmaringgal ízesített báránysült, a hagyományos magyar konyha egyik kedvence. Ez a recept tökéletes választás egy ünnepi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks báránycomb Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.

2. Lépés

Dörzsöld be a báránycombot sós, borsozott olívaolajjal, majd erősítsetek rá a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket.

3. Lépés

Helyezd a combról a rozmaringot és a fokhagymát egy sütőtálba.

4. Lépés

Sütés: Tedd a tálat a forró sütőbe, és süsd a húst 20 percig, amíg meggyőződsz róla, hogy kívül ropogós és barna lesz. Ezután csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 2,5 órán át.

5. Lépés

Amikor a sütési idő letelt, hagyd a húst 15 percig pihenni a sütőből kiemelés előtt, hogy a nedvesség visszaterelődjön a húsba, így lédúsabb lesz a végtermék.

6. Lépés

A pihentetés után vágd fel a húst, és tálald azonnal. Tökéletes köret a sült burgonya és a friss saláta.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új