HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rozskenyér

Recept egy finom, egészséges rozskenyérre, szezámmal megszórva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g rozsliszt Hozzáadott
  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 darab szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 450 ml Nedves víz Hozzáadott
  • Szórására szánt szezámmag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

220 perc.
1. Lépés

A lisztet átszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, az olajat, a sütőport és jól összekeverjük.

2. Lépés

A nedves vizet összekeverjük a szárított élesztővel, és hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő aktiválódjon.

3. Lépés

Az edénybe a liszttel adjuk hozzá az élesztőt, és jól keverjük össze. Hagyjuk a tésztát legalább 1 órán át kelni.

4. Lépés

Ezután formáljuk cipóvá, és hagyjuk újra kovászolni legalább 2 órán keresztül.

5. Lépés

Az így elkészített kenyeret szezámmaggal szórjuk meg és beletesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe, körülbelül 30 percre.

6. Lépés

Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új