HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/PSkAad7uu5WrQ3pfqb5t/32f4960255ebcc254fdc46df6cdb64.jpeg)
Forrás: Pixabay
Rozskenyér
Recept egy finom, egészséges rozskenyérre, szezámmal megszórva.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g rozsliszt
- 500 g sima liszt speciális
- 1 darab szódabikarbóna
- 2 só
- olaj
- 450 ml Nedves víz
- Szórására szánt szezámmag
HIRDETŐ
Eljárás
220 perc.
1. Lépés
A lisztet átszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, az olajat, a sütőport és jól összekeverjük.
2. Lépés
A nedves vizet összekeverjük a szárított élesztővel, és hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő aktiválódjon.
3. Lépés
Az edénybe a liszttel adjuk hozzá az élesztőt, és jól keverjük össze. Hagyjuk a tésztát legalább 1 órán át kelni.
4. Lépés
Ezután formáljuk cipóvá, és hagyjuk újra kovászolni legalább 2 órán keresztül.
5. Lépés
Az így elkészített kenyeret szezámmaggal szórjuk meg és beletesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe, körülbelül 30 percre.
6. Lépés
Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsban.