HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Rozskenyér

Recept egy finom, egészséges rozskenyérre, szezámmal megszórva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g rozsliszt Hozzáadott
  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 darab szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • 450 ml Nedves víz Hozzáadott
  • Szórására szánt szezámmag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

220 perc.
1. Lépés

A lisztet átszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, az olajat, a sütőport és jól összekeverjük.

2. Lépés

A nedves vizet összekeverjük a szárított élesztővel, és hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő aktiválódjon.

3. Lépés

Az edénybe a liszttel adjuk hozzá az élesztőt, és jól keverjük össze. Hagyjuk a tésztát legalább 1 órán át kelni.

4. Lépés

Ezután formáljuk cipóvá, és hagyjuk újra kovászolni legalább 2 órán keresztül.

5. Lépés

Az így elkészített kenyeret szezámmaggal szórjuk meg és beletesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe, körülbelül 30 percre.

6. Lépés

Sütés után hagyjuk kihűlni a rácsban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek