HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: laustkehlet

Sajtos kifli

Próbálja ki a sajtos kiflit másfajta sajtokkal is, mint az édesanyám, ki szerette volna próbálni a sajtkülönlegességeket, és én pedig szívesen kísérleteztem. Az édeskés sajtok, mint az emmentáli vagy az edami, még több ízdimenziót adhatnak ennek a finom péksüteménynek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 dl langyos tej Hozzáadott
  • 100 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Ez a művelet hozzájárul ahhoz, hogy a tészta egyenletesebben dolgozzon.

2. Lépés

Egy kis edényben elkeverjük az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel, majd hagyjuk 5-10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Itt fontos, hogy a tej ne legyen forró, mert az megöli az élesztőt, és a tészta nem kel majd meg.

3. Lépés

A felfutott élesztőt összekeverjük a lisztes keverékkel, hozzáadjuk az olvasztott vajat és annyi vizet, hogy puha, de nem ragadós tésztát kapjunk. Gondosan dolgozzuk össze a tésztát, mert a túl sok kevergetés megkeményíti.

4. Lépés

Letakarjuk a tésztát és hagyjuk 1 órán keresztül, amíg megduplázódik a mérete. Legjobb, ha ezt meleg, huzatmentes helyen tesszük.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A tésztát osszuk 8 egyenlő részre, formázzunk kifliket, szórjuk meg a reszelt sajttal és hagyjuk további 15 percig pihenni. Ezalatt szépen megduzzadnak a kiflik.

6. Lépés

Megkenjük a kifliket felvert tojással, majd betesszük a sütőbe és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új