HIRDETŐ

Forrás: canva

Sajtos-tejfölös lángos

A Sajtos-tejfölös lángos a magyar konyha kedvelt fogása, amelyet savanyúságokkal tálalva tálalnak. Ebben a verzióban tejföllel és reszelt sajttal szolgálják fel, amely savanyúságot ad a tésztának és krémes ízt ad hozzá. Nagyszerű választás lehet piknikre, vagy a hétköznapi vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A lángos tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 10 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 dl olaj Hozzáadott

A feltéthez:

  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos tejben futtassuk fel, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk 10 percet állni. Tegyük a lisztet egy tálba, és keverjük össze a sóval.

2. Lépés

Ha az élesztő megfutott, adjuk hozzá a tojást, az olajat és az élesztőt. Keverjük össze alaposan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát.

3. Lépés

Ha a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, és nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Kiszúróval vagy pohárral vágjuk ki a lángosokat.

4. Lépés

A lángosokat forró olajban süssük ki, mindkét oldalát kb. 2-3 perc alatt. A kisütött lángosokat helyezzük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

5. Lépés

A forró lángosokat kenjük meg tejföllel, majd szórjuk meg az apróra reszelt trappista sajttal. Sóval, borssal ízesítsük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új