HIRDETŐ

Forrás: canva

Sajtos-tejfölös lángos

A Sajtos-tejfölös lángos a magyar konyha kedvelt fogása, amelyet savanyúságokkal tálalva tálalnak. Ebben a verzióban tejföllel és reszelt sajttal szolgálják fel, amely savanyúságot ad a tésztának és krémes ízt ad hozzá. Nagyszerű választás lehet piknikre, vagy a hétköznapi vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A lángos tésztához:

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 10 g élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 dl olaj Hozzáadott

A feltéthez:

  • 200 g trappista sajt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az élesztőt langyos tejben futtassuk fel, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk 10 percet állni. Tegyük a lisztet egy tálba, és keverjük össze a sóval.

2. Lépés

Ha az élesztő megfutott, adjuk hozzá a tojást, az olajat és az élesztőt. Keverjük össze alaposan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát.

3. Lépés

Ha a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, és nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Kiszúróval vagy pohárral vágjuk ki a lángosokat.

4. Lépés

A lángosokat forró olajban süssük ki, mindkét oldalát kb. 2-3 perc alatt. A kisütött lángosokat helyezzük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

5. Lépés

A forró lángosokat kenjük meg tejföllel, majd szórjuk meg az apróra reszelt trappista sajttal. Sóval, borssal ízesítsük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek