:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kH6MTx19dnFlJW4hM4Um/a57e8bfe1dbec80d41e61fd437490a.jpg)
Sajtszószos tészta villámgyorsan
Gyors és ízletes tészta, amit számtalan módon elkészíthetünk. Egyszer olívabogyót adok hozzá, máskor gombát vagy kukoricát.
Hozzávalók
- 250 g tészta
- só és bors
- Metélőhagyma
- Petrezselyem
- 100 g parmezán
- 100 g eydam sajt
- feldolgozott sajt burkolatban
- 1 darab The Onion
- olívaolaj
- 1 pack főzőtejszín
Eljárás
Felforraltam a vizet a fazékban és beletettem a tésztát. Az én esetemben fettuccine-t használtam, de ez rajtad áll. A serpenyőben felmelegítettem egy darab vajat egy evőkanál olívaolajjal, és megpirítottam egy apró hagymát. Aki szereti, hozzáadhat szétnyomott fokhagymát is. Aztán a aranyos hagymához sorban hozzáadtam a két reszelt sajtot és az olvasztott sajtot. A keverés közben fokozatosan öntöttem bele a főzőtejszínt, és hagytam még rövid ideig főni, amíg jól össze nem áll. A sajtos szószba aztán közvetlenül beleöntöttem a főtt tésztát, ízesítettem sóval, fűszerekkel és fűszernövényekkel, majd összekevertem. Jó étvágyat kívánok.