Forrás: AndreySt from Getty Images
Saláta spenóttal és fetával
Ez a frissítő és vitamindús saláta tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A finom spenót itt találkozik a fanyar fetával, mindezt ízletes öntetben fürdetve. Ennek a salátának az elkészítése nem tart sokáig, az eredmény pedig biztosan felülmúlja az Ön elvárásait.
Hozzávalók
- 200 g Friss spenót
- 150 g feta sajt
- 1 pcs vöröshagyma
- 150 g Cseresznyeparadicsom
- 3 kanalak Olívaolajok
- 1 teáskanál Dijoni mustár
- 1 kanál Citromlé
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Vágja a hagymát vékony szeletekre.
Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat, és vágjuk félbe őket.
A feta sajtot vágjuk kockákra.
Készítsük el a mártást: Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a dijoni mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot.
Mossuk meg a spenótot, és alaposan szárítsuk meg.
Tegye a spenótot egy nagy tányérra, terítse rá a hagymaszeleteket, a felszeletelt cseresznyeparadicsomot és a kockára vágott feta sajtot.
Végül öntse az öntetet a salátára, és óvatosan keverje össze.
A salátát az elkészítés után azonnal tálalja, hogy a spenót megőrizze frissességét és ropogós jellegét.