HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sárgaborsóleves kímélően

Sárgaborsóleves, a hagyományos magyar konyha egyik ikonikus étel. Egyszerű és tápláló, ideális télies étel, ami a mindennapok részévé válhat. A következő recept körülbelül 5 személyre és 1 óra 30 perces elkészítési idővel készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 300 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 3 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt feketebors Hozzáadott
  • 1 teáskanál édesnemes piros pirospaprika Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A borsót előző este beáztatjuk, hogy megpuhuljon.

2. Lépés

Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a fehérrépát és a petrezselyemgyökeret is karikákra vágjuk.

3. Lépés

A hagymát egy nagy fazékban az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát.

4. Lépés

A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, petrezselyemgyökér) is beletesszük a fazékba, majd az egészet jól összekeverjük.

5. Lépés

Hozzáadjuk a beáztatott borsót, a sót és a borsot, majd felöntjük a vízzel.

6. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon egy órát főzzük, közben időnként megkeverjük.

7. Lépés

Amikor a borsó már puha, levesszük a tűzről, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük.

8. Lépés

Ízlés szerint sóval, borssal finomítom és ha kell, pótoljuk a főzővizet.

9. Lépés

Így visszatesszük a tűzhelyre, és még 10 percig főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új