HIRDETŐ

Forrás: Canva

Savanyú krumplis vajbab leves

Készítsen ebédet, mintha nagymamától lenne! A sajtos leves kaporral remek szezonális választás, ami jóllakat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g Babhüvely Hozzáadott
  • 2 db Burgonya Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 EK ecet Hozzáadott
  • 2 db babérlevél Hozzáadott
  • Friss kapor Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a babhüvelyeket, és körülbelül egy percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, fűszerekkel és hozzáadjuk a vizet. Beletesszük a babérleveleket és főzzük tovább.

2. Lépés

A tojásokat külön tegyük fel keményre főni. Eközben vágjuk fel a megtisztított krumplit kockákra és tegyük bele a levesbe.

3. Lépés

10 perc elteltével ellenőrizzük, hogy a burgonya puhá-e, és ha igen, hozzáadjuk a tejszínt, amelybe a lisztet kevertük, majd egy ideig forraljuk.

4. Lépés

Lehet letenni és ízesíteni ecettel és friss kaprottal.

5. Lépés

Tálaljuk kemény tojással és friss kaporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek