HIRDETŐ
Forrás: Canva
Savanyú krumplis vajbab leves
Készítsen ebédet, mintha nagymamától lenne! A sajtos leves kaporral remek szezonális választás, ami jóllakat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 250 g Babhüvely
- 2 db Burgonya
- 250 ml tejszín
- 2 EK sima liszt speciális
- 6 db tojás
- 1 db The Onion
- 2 EK ecet
- 2 db babérlevél
- Friss kapor
- Fekete bors
- Só
- víz
- olaj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a babhüvelyeket, és körülbelül egy percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, fűszerekkel és hozzáadjuk a vizet. Beletesszük a babérleveleket és főzzük tovább.
2. Lépés
A tojásokat külön tegyük fel keményre főni. Eközben vágjuk fel a megtisztított krumplit kockákra és tegyük bele a levesbe.
3. Lépés
10 perc elteltével ellenőrizzük, hogy a burgonya puhá-e, és ha igen, hozzáadjuk a tejszínt, amelybe a lisztet kevertük, majd egy ideig forraljuk.
4. Lépés
Lehet letenni és ízesíteni ecettel és friss kaprottal.
5. Lépés
Tálaljuk kemény tojással és friss kaporral.