HIRDETŐ

Forrás: Canva

Savanyú krumplis vajbab leves

Készítsen ebédet, mintha nagymamától lenne! A sajtos leves kaporral remek szezonális választás, ami jóllakat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 g Babhüvely Hozzáadott
  • 2 db Burgonya Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 2 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 6 db tojás Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 EK ecet Hozzáadott
  • 2 db babérlevél Hozzáadott
  • Friss kapor Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kis olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a babhüvelyeket, és körülbelül egy percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, fűszerekkel és hozzáadjuk a vizet. Beletesszük a babérleveleket és főzzük tovább.

2. Lépés

A tojásokat külön tegyük fel keményre főni. Eközben vágjuk fel a megtisztított krumplit kockákra és tegyük bele a levesbe.

3. Lépés

10 perc elteltével ellenőrizzük, hogy a burgonya puhá-e, és ha igen, hozzáadjuk a tejszínt, amelybe a lisztet kevertük, majd egy ideig forraljuk.

4. Lépés

Lehet letenni és ízesíteni ecettel és friss kaprottal.

5. Lépés

Tálaljuk kemény tojással és friss kaporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új