HIRDETŐ
Savanyú uborka hideg tálakhoz
A savanyú uborka ízletes kiegészítő mindenféle ételhez - legyen szó hideg tálakról a meleg vacsorákról. Az alábbi recept egyszerű, és bár néhány hétig tart, hogy az uborkák savanyúak legyenek, az összes munka elvégezhető néhány órán belül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 6 kg uborka
- 6 l víz
- 600 Gram só
- kapor
- Fűszernövények (fokhagyma, fekete bors babérlevél mustármag)
- 6 nagy üveg
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Tiszta üvegbe tegyen 1-2 gerezd fokhagymát, egy csomó dillt, 1-2 babérlevelet, 1 teáskanál fekete borsot és 1-2 teáskanál mustármagot.
2. Lépés
Az uborkákat alaposan mossuk meg és rendezzük el az üvegekben. Próbáljuk meg minél több uborkát beleférni az üvegekbe.
3. Lépés
Keverjük össze a vizet és a sót, majd öntsük az uborkákon.
4. Lépés
Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk őket szobahőmérsékleten 2-4 hétig, amíg szép savanyúak nem lesznek.
5. Lépés
Amint elérte a kívánt savanyúsági szintet, tárolja a becsavart üvegeket hűtőszekrényben.