HIRDETŐ

Savanyú uborka hideg tálakhoz

A savanyú uborka ízletes kiegészítő mindenféle ételhez - legyen szó hideg tálakról a meleg vacsorákról. Az alábbi recept egyszerű, és bár néhány hétig tart, hogy az uborkák savanyúak legyenek, az összes munka elvégezhető néhány órán belül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 kg uborka Hozzáadott
  • 6 l víz Hozzáadott
  • 600 Gram Hozzáadott
  • kapor Hozzáadott
  • Fűszernövények (fokhagyma, fekete bors babérlevél mustármag) Hozzáadott
  • 6 nagy üveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Tiszta üvegbe tegyen 1-2 gerezd fokhagymát, egy csomó dillt, 1-2 babérlevelet, 1 teáskanál fekete borsot és 1-2 teáskanál mustármagot.

2. Lépés

Az uborkákat alaposan mossuk meg és rendezzük el az üvegekben. Próbáljuk meg minél több uborkát beleférni az üvegekbe.

3. Lépés

Keverjük össze a vizet és a sót, majd öntsük az uborkákon.

4. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk őket szobahőmérsékleten 2-4 hétig, amíg szép savanyúak nem lesznek.

5. Lépés

Amint elérte a kívánt savanyúsági szintet, tárolja a becsavart üvegeket hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új