HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : mygraphx

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 sertés szelet Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 200 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 piros Paprika Hozzáadott
  • 1 piros chili Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 100 ml ketchup Hozzáadott
  • 50 g Méz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sertésszeleteket enyhén klopfolja, hogy egyenletesen átsüljenek. Sóval és borssal fűszerezzük.

2. Lépés

A szeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk. Egy kis tipp a tapasztalataimból: jól nyomkodja le a zsemlemorzsát, hogy jobban tapadjon és szép kérget képezzen.

3. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat, és süssük a szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Ezután konyhai papíron lecsepegtetjük.

4. Lépés

Amíg a szeletek sülnek, apróra vágjuk a hagymát, a fokhagymagerezdeket, a paprikát és a chilit, majd egy serpenyőben kevés olajon puhára pirítjuk.

5. Lépés

Adja a tejszínt, a ketchupot és a mézet a serpenyőbe a zöldségekkel együtt, és jól keverje össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

Tálaljuk a sült szeletet a mártással. Saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ez az étel kiválóan illik sült burgonyával vagy egyszerűen csak friss salátával tálalva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új