HIRDETŐ

Serpenyős burgonya

Egy egyszerű, de nagyon ízletes magyar étel, melynek fő összetevője a burgonya. Tökéletes köret, vagy akár önálló étkezés is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 200 g szalonna Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a szalonnát apró darabokra vágjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát és a sót, majd alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük 40-45 percen keresztül, vagy amíg a burgonya megpuhul.

4. Lépés

Rendszeresen keverjük meg, hogy a burgonya egyenletesen piruljon és ne égjen oda.

5. Lépés

Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemmel vagy friss kaporral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új