HIRDETŐ
Serpenyős burgonya
Egy egyszerű, de nagyon ízletes magyar étel, melynek fő összetevője a burgonya. Tökéletes köret, vagy akár önálló étkezés is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg burgonya
- 200 g szalonna
- 2 ks hagyma
- 1 teáskanál Paprika
- 1 csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A hagymát és a szalonnát apró darabokra vágjuk.
2. Lépés
Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma megpuhul és aranybarna lesz.
3. Lépés
Hozzáadjuk a burgonyát, a paprikát és a sót, majd alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük 40-45 percen keresztül, vagy amíg a burgonya megpuhul.
4. Lépés
Rendszeresen keverjük meg, hogy a burgonya egyenletesen piruljon és ne égjen oda.
5. Lépés
Tálaláskor megszórhatjuk aprított petrezselyemmel vagy friss kaporral.