HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CRS6RHqYGoH5rcE8C3cA/9244cdb8e1fa87a2006d6a21008b40.jpeg)
Forrás: stockfotocz from Getty Images
Serpenyős sertéstarja
Hagyományos serpenyős sertéstarja, aranybarna színűre sütve, illatos fűszerekkel. Kiváló köretként ebédhez vagy vacsorához. Egyszerű elkészíteni és ízletes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g tarja
- 3 fogak Fokhagyma
- 2 kanalak Szöveg mentése
- 1 csipetnyi Solii
- 1 csipetnyi bors
- 2 kanalak Olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Szeleteljük a karajt körülbelül 1 cm vastag szeletekre. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Ezután megszórjuk a karaj szeleteket fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal.
2. Lépés
Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes lángon mindkét oldalán sütjük a karajt, amíg arany színű nem lesz.
3. Lépés
A sütés végén hozzáadhatunk egy kis vizet, hogy szósz keletkezzen. Még néhány percig sütjük, amíg a hús megpuhul.
4. Lépés
Forróan tálaljuk, serpenyőben sült szósszal. A tarja tökéletesen illik a burgonyához, savanyú káposztához vagy céklasalátához.