Forrás: CCat82 for iStockPhotos
Sertésfilé leveles tésztában
Ez a leveles tésztában készült sertésfilé recept az egyik kedvencem. A ropogós leveles tésztába csomagolt zamatos hús kombinációja ínycsiklandó ízeket varázsol az asztalra. Egy kis időt igényel, de a végeredmény bőven kárpótol a fáradságért. Higgye el, már több tucatszor elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott!
Hozzávalók
- 500 g sertés szűzpecsenye
- 1 Szerepvállalás leveles tészta
- 2 evőkanál Mustár
- 1 sárgája
- só és bors
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor Kakukkfű
- 150 g krémsajt
Eljárás
A leveles tésztában sült sertésfilé recepthez melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sertésfilét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Itt azt javaslom, hogy ne spóroljunk a borssal, mert az igazán kihozza az étel ízét.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a sertésfilét minden oldalról. Ez a lépés azért fontos, hogy a hús szaftos maradjon és szép színt kapjon.
Tekerje ki a leveles tésztát, és kenje meg a mustárral és a krémsajttal. Helyezze a közepére a megsütött sertésfilét, és szórja rá a kakukkfűleveleket. Úgy tapasztaltam, hogy a friss kakukkfű itt mindent megváltoztat!
Tekerje a leveles tésztát a hús köré, és jól zárja le a széleket. A leveles tésztát kenje meg felvert tojássárgájával - ez később szép aranyszínűvé teszi az ételt.
A sertésfilét a leveles tésztában kb. 30-35 percig sütjük a sütőben. Húshőmérővel ellenőrizze a sütési állapotot. A hús belső hőmérsékletének körülbelül 70 fokosnak kell lennie.
Hagyja a sertésfilét a leveles tésztában rövid ideig pihenni, mielőtt szeletekre vágja. Így különösen szaftos marad. Jó étvágyat!