HIRDETŐ

Forrás: CCat82 for iStockPhotos

Sertésfilé leveles tésztában

Ez a leveles tésztában készült sertésfilé recept az egyik kedvencem. A ropogós leveles tésztába csomagolt zamatos hús kombinációja ínycsiklandó ízeket varázsol az asztalra. Egy kis időt igényel, de a végeredmény bőven kárpótol a fáradságért. Higgye el, már több tucatszor elkészítettem, és mindig nagy sikert aratott!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 1 Szerepvállalás leveles tészta Hozzáadott
  • 2 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 1 sárgája Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 150 g krémsajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

A leveles tésztában sült sertésfilé recepthez melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sertésfilét megmossuk, szárazra törölgetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Itt azt javaslom, hogy ne spóroljunk a borssal, mert az igazán kihozza az étel ízét.

2. Lépés

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a sertésfilét minden oldalról. Ez a lépés azért fontos, hogy a hús szaftos maradjon és szép színt kapjon.

3. Lépés

Tekerje ki a leveles tésztát, és kenje meg a mustárral és a krémsajttal. Helyezze a közepére a megsütött sertésfilét, és szórja rá a kakukkfűleveleket. Úgy tapasztaltam, hogy a friss kakukkfű itt mindent megváltoztat!

4. Lépés

Tekerje a leveles tésztát a hús köré, és jól zárja le a széleket. A leveles tésztát kenje meg felvert tojássárgájával - ez később szép aranyszínűvé teszi az ételt.

5. Lépés

A sertésfilét a leveles tésztában kb. 30-35 percig sütjük a sütőben. Húshőmérővel ellenőrizze a sütési állapotot. A hús belső hőmérsékletének körülbelül 70 fokosnak kell lennie.

6. Lépés

Hagyja a sertésfilét a leveles tésztában rövid ideig pihenni, mielőtt szeletekre vágja. Így különösen szaftos marad. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új