HIRDETŐ
Forrás: frederique wacquier from Getty Images
Sertéshús párolt gombán
Recept sertéshús pörkölt gombára, amely egyszerűen elkészíthető és könnyen kezelhető még a konyhában kezdők számára is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Sertéshús
- 250 g Gombák
- 2 db The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 150 ml Főzőtejszín
- só
- Paprika
- Fekete bors
- olaj
- petrezselyem a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Tisztítsa meg a sertéshúst, és vágja kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajban aranybarnára pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a húst, amelyet előzőleg sóval, paprikával és borssal fűszereztünk. Közepes lángon mindkét oldalát pirítsa meg.
2. Lépés
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát a húshoz, és pároljuk meg a hússal együtt. Ha úgy gondolja, hogy esetleg hiányzik a leve, adhat hozzá egy kis vizet.
3. Lépés
Végül adjuk hozzá a főzőtejszínt, keverjük bele, és hagyjuk még körülbelül 5-10 percig főni.
4. Lépés
Tálalja ezt a sertéspörköltet petrezselyemmel megszórt gombán.