HIRDETŐ

Somlói torta

A somlói torta Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb desszertje, amellyel könnyedén elkápráztathatod vendégeidet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Piskótatészta

  • 6 darab tojás (csak fehérje) Hozzáadott
  • 6 darab tojás (csak sárgája) Hozzáadott
  • 150 Gram porcukor Hozzáadott
  • 150 Gram liszt Hozzáadott

Krém

  • 8 darab tojássárgája Hozzáadott
  • 200 Gram porcukor Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 30 Gram liszt Hozzáadott

Csokoládéöntet

  • 200 Gram étcsokoládé Hozzáadott
  • 12 l Tejszín Hozzáadott

Díszítés

  • 200 Gram tejszínhab Hozzáadott
  • 50 Gram csokoládéforgács Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Végül óvatosan forgassuk hozzá a lisztet.

2. Lépés

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük kb. 15 percig. Amikor kész, hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Közben készítsük el a krémet. A tojássárgáját keverjük össze a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a vaníliás cukrot. Az egészet tegyük egy lábasba, és lassú tűzön kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

4. Lépés

A csokoládéöntet elkészítése a következő lépés. Egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük, amíg az teljesen fel nem olvad. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Miután minden hozzávaló kihűlt, rétegezzük a tortát a következő sorrendben: piskótatészta, krém, csokoládéöntet. Ezt ismételjük meg, amíg a hozzávalók el nem fogynak, majd a tetejét díszítsük tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.

6. Lépés

A tortát tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt szeleteljük fel, és minden szelet tetejére tegyünk egy kanál tejszínhabot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új