HIRDETŐ
Sós fonott kalács

Sós fonott kalács

A házi sütemény mindig jobb, mint az üzletből vett. Nemcsak az íze más, hanem a minősége is. Ezek a fonott kalácsok csodálatosak, puha belsővel és ropogós héjjal. Legyen szó reggeliről vagy tízórairól, a jó sütemény mindenhol és mindig ízletes😉

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

tészta

  • 1 kg sima liszt speciális Hozzáadott
  • 8 dl víz Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 2 EK Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál kömény Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 42 g friss élesztő Hozzáadott

a tészta megkenéséhez

  • víz Hozzáadott

a tészta megszórásához

  • Szöveg Hozzáadott
  • Durva szemű só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban először összekeverünk lisztet, cukrot, sót és őrölt köményt. Hozzáadjuk az olajat és a 3 dl vízben elkevert élesztőt. A maradék kb. 4,5-5 dl vizet fokozatosan adjuk hozzá, szükség szerint. Megdolgozzuk a tésztát, ami elválik a tálról. Meghintjük liszttel és röviden átgyúrjuk belőle a cipót. Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát.

2. Lépés

A megdagadt tésztát 24 darabra vágjuk, amelyeket újra összegyúrunk golyókká. Minden fonott kalácshoz 3 golyóra lesz szükség, tehát ennek megfelelően ossza el a tésztát. Azonnal dolgozzunk tovább a golyókkal. 3 golyót vékonyra nyújtunk, és végül befonjuk őket, mint egy kontyot. Csak könnyedén és finoman fonjuk, hogy szépen meg tudjon kelni. A jobb áttekintés érdekében megnézheti a videómat is.

3. Lépés

Az elkészült fonottakat száraz tepsire helyezzük, alaposan megkenjük a tetejét vízzel és megszórjuk durva sóval és köménnyel. Így előkészített fonottakat hagyjuk állni, amíg a sütőnk felmelegszik. A sütőt 200 °C-ra melegítjük fel, együtt a vízzel teli tálkával, amit a sütő aljára helyezünk. A víznek forrnia kell, mert a gőznek köszönhetően a fonottak csodálatos kérgét kapják.

4. Lépés

Sütjük a fonott kenyeret 20 percig. Biztosra kell mennünk, ezért figyelnünk kell, mert minden sütő kissé más hatással süt. Hagyjuk a tepsin hülni egy kicsit, és utána maguktól fognak lejönni a tepsiről.

5. Lépés

A péksütemény tényleg csodálatos, könnyű és a héja ropogós, pont ahogyan kell. Jó étvágyat !!!

Sós fonott kalács - előkészítő lépés 1
6. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új