HIRDETŐ
Sós fonott kalács

Sós fonott kalács

A házi sütemény mindig jobb, mint az üzletből vett. Nemcsak az íze más, hanem a minősége is. Ezek a fonott kalácsok csodálatosak, puha belsővel és ropogós héjjal. Legyen szó reggeliről vagy tízórairól, a jó sütemény mindenhol és mindig ízletes😉

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

tészta

  • 1 kg sima liszt speciális Hozzáadott
  • 8 dl víz Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 2 EK Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál kömény Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 42 g friss élesztő Hozzáadott

a tészta megkenéséhez

  • víz Hozzáadott

a tészta megszórásához

  • Szöveg Hozzáadott
  • Durva szemű só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban először összekeverünk lisztet, cukrot, sót és őrölt köményt. Hozzáadjuk az olajat és a 3 dl vízben elkevert élesztőt. A maradék kb. 4,5-5 dl vizet fokozatosan adjuk hozzá, szükség szerint. Megdolgozzuk a tésztát, ami elválik a tálról. Meghintjük liszttel és röviden átgyúrjuk belőle a cipót. Lefedjük és hagyjuk kelni 1 órát.

2. Lépés

A megdagadt tésztát 24 darabra vágjuk, amelyeket újra összegyúrunk golyókká. Minden fonott kalácshoz 3 golyóra lesz szükség, tehát ennek megfelelően ossza el a tésztát. Azonnal dolgozzunk tovább a golyókkal. 3 golyót vékonyra nyújtunk, és végül befonjuk őket, mint egy kontyot. Csak könnyedén és finoman fonjuk, hogy szépen meg tudjon kelni. A jobb áttekintés érdekében megnézheti a videómat is.

3. Lépés

Az elkészült fonottakat száraz tepsire helyezzük, alaposan megkenjük a tetejét vízzel és megszórjuk durva sóval és köménnyel. Így előkészített fonottakat hagyjuk állni, amíg a sütőnk felmelegszik. A sütőt 200 °C-ra melegítjük fel, együtt a vízzel teli tálkával, amit a sütő aljára helyezünk. A víznek forrnia kell, mert a gőznek köszönhetően a fonottak csodálatos kérgét kapják.

4. Lépés

Sütjük a fonott kenyeret 20 percig. Biztosra kell mennünk, ezért figyelnünk kell, mert minden sütő kissé más hatással süt. Hagyjuk a tepsin hülni egy kicsit, és utána maguktól fognak lejönni a tepsiről.

5. Lépés

A péksütemény tényleg csodálatos, könnyű és a héja ropogós, pont ahogyan kell. Jó étvágyat !!!

Sós fonott kalács - előkészítő lépés 1
6. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek