Forrás: FB: Varenie je radosť.
Spagetti sertéshússal
A párolt sertéshússal és zöldségekkel készült spagetti kiváló választás ebédre vagy vacsorára. A fűszerek, a sertéshús és a friss zöldségek csodálatos kombinációja egy ízletes ételt eredményez, amely nemcsak finom, hanem tápláló is.
Hozzávalók
- 450 g Sertéshús
- 350 g Spagetti
- Fagyasztott sárgarépa, borsó és kukorica keveréke
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 kanalak Paradicsompüré
- só
- őrölt paprika
- őrölt fekete bors
- olaj
- Reszelt sajt
Eljárás
A sertéshúst vágja kisebb darabokra, a hagymát és a fokhagymát apróra vágja.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a sertéshúst, és süssük aranyszínűre. Ezután tegyük félre a húst. A serpenyőben maradt olajban pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.
Ha a hagyma megpirult, adja hozzá a fagyasztott zöldségeket, a paradicsompürét, fedje le a serpenyőt, és közepes lángon párolja puhára a tartalmat.
Adja a sült húst a zöldségekhez, és fűszerezze sóval, paprikával és őrölt fekete borssal. Ezután még 20 percig pároljuk.
Közben főzzük meg a spagettit a csomagolás utasításai szerint.
A kész spagettit keverje össze a hússal és a zöldségekkel, és reszelt sajttal tálalja.