HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Spárgakrémleves
Gyorsan elkészíthető, kiváló krémleves. Hiba lenne kihagyni spárgaszezonban!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Spárga
- 1 evőkanál vaj
- 2 ks közepes burgonya
- 1 ks vöröshagyma
- 2 evőkanál finomliszt
- főzőtejszín
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Az apróra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Hozzáadjuk a burgonyát, megszóruljuk liszttel, és tovább pároljuk.
3. Lépés
Felöntjük annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.
4. Lépés
A spárgát megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
5. Lépés
Hozzáadjuk a burgonyához. Sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Botmixerrel krémesíthetjük. Ajánlott szitán is átszűrni.
6. Lépés
Igény szerint adhatunk hozzá főzőtejszínt is. Ekkor szükséges újra felforralni. Végül tálalható.