Forrás: Martin Rettenberger for Adobe Stock
Speculoos krémkenyér
A következő speculoos krém receptje nemcsak karácsonyra tökéletes, hanem minden olyan napra, amikor édes és finom nassolnivalóra vágyik. Miután magam is számtalanszor elkészítettem ezt a receptet, elmondhatom, hogy mindig az ünnepi sütésem egyik nagy kedvence. Ez a krém az egyik kedvencem lett, és garantálom, hogy a családod és a barátaid is ugyanúgy szeretni fogják.
Hozzávalók
- 250 ml tejszínhab
- 200 g Speculoos keksz
- 1 Evőkanál barna cukor
- 1 Pinch só
- 1 Teáskanál vanília esszencia
Eljárás
A spekulátuskrém elkészítéséhez először morzsoljuk finomra a spekulátuskekszet. Azt javaslom, hogy használjunk turmixgépet vagy konyhai robotgépet, hogy a kekszek igazán finomak legyenek. Néhány darabot hagyjunk meg a későbbi díszítéshez.
Egy közepes méretű lábasban melegítse a tejszínt, a cukrot és a sót alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Sokéves tapasztalatom során megtanultam, hogy a tökéletes állag eléréséhez és az égés elkerüléséhez az alacsony és lassú keverés a kulcs.
Ha a tejszín forró, adjuk hozzá a morzsolt kekszet és a vaníliakivonatot, majd keverjük jól össze. Ügyeljünk arra, hogy a kekszmorzsát teljesen ellepje a krém. Hagyjuk a keveréket kb. 5 percig főni, amíg kissé besűrűsödik.
Ezután öntse a keveréket egy üvegbe vagy más tárolóedénybe, és hagyja kihűlni. A krém tovább sűrűsödik, ahogy hűl.
Végül szórja a maradék kekszmorzsát a krém tetejére. Most már készen áll a házi készítésű speculaas krémünk az élvezetre!
Ez az ízletes speculoos krém tökéletes kenhető kenyérre, gyümölcsökhöz mártogatósnak, vagy egyszerűen csak önmagában, kanállal. Ünnepi finomság, amelyet csodálatos megosztani, és minden desszertkedvelőnek örömet okoz. Jó szórakozást a kipróbálásához!