Forrás: canva:tatiana volgutova
Stroganoff ragu
Előkészítési idő, főzési idő, szervírozás, tárolás, kísérő ételek, táplálkozás, konyhai eszközök, a hús kiválasztása, fűszerezés, tojás hozzáadása. ## Személyes leírás: A Stroganoff ragu az egyik kedvenc ételünk otthon, amit hétvégente szoktam elkészíteni.
Hozzávalók
- 500 g marhahús
- 1 fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl húsleves
- 2 dl Tejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 Csomag friss petrezselyem
- 1 evőkanál Mustár
- 300 g gomba
Eljárás
Először is, válasszunk jó minőségű, sovány marhahúst a raguhoz. Ez nagyban befolyásolja az étel végleges ízét.
A húst vágjuk kisebb darabokra, majd sózzuk és borsozzuk. Ezzel előkészítjük az ízvilág alapját.
Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Egy kanál olívaolajat használtam, amely egészségesebb zsiradék, és kellően hangsúlyozza a vaj ízét.
A húsdarabokat átmenetileg vegyük ki a serpenyőből, majd a hagymát és a fokhagymát pároljuk üvegesre ugyanabban a serpenyőben. A hagyma és a fokhagyma nagyon jól illeszkednek a hús ízéhez.
Adjuk vissza a húst a serpenyőbe, és adjuk hozzá a mustárt, és öntsük rá a húslevest.
A húst főzzük lassú tűzön fedő alatt, amíg megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a gombát és a tejszínt.
A végén, a tüzet zárd le, stillj be sóval, borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel.