Forrás: IngridHS from Getty Images
Sült sertéshús bébi burgonyával
Fantasztikus sertéssült receptje bébi burgonyával.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús
- 500 g Bébi burgonya
- 2 EK olívaolaj
- Só, frissen őrölt fekete bors
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 gallyak Rosemary
- Friss fűszernövények a megszóráshoz (petrezselyem, kapor)
Eljárás
Először is fontos, hogy a sertéshúst alaposan megmossuk és megszárítsuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
A bébikrumplit megmossuk, és sós vízben kb. 10 percig főzzük. Ha akarod, meghámozhatod a burgonyát, de én jobban szeretem a héjas változatot. A burgonya így ropogósabb, és több íze van.
Tegye az olívaolajat, a reszelt sárgarépát, a fokhagymagerezdeket és a rozmaringágakat a tepsibe. Közepes lángon süssük az egészet együtt.
Ezután hozzáadjuk a húst, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 30 perc elteltével fordítsa meg a húst, és tegye a tepsibe az előfőzött bébikrumplit.
Hagyja a húst és a burgonyát még 15-20 percig sülni.
A kész sertéshúst és a burgonyát tálalás előtt megszórhatjuk friss fűszernövényekkel, és egy finom házi öntet vagy tartármártás mellé tálalhatjuk.