HIRDETŐ

Sült tarja tepsiben krumplival

A sült tarja tepsiben krumplival egy nagyon népszerű és kedvelt magyar fogás, melyet főleg hétvégeken és ünnepekkor készítenek. A szaftos, omlós sertéshús és az ízletes sült krumpli páratlan összhangja mindenkit levesz a lábáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéstarja Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl olaj- vagy zsír Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • petrezselyemzöld a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, majd megfűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A fokhagymát összezúzzuk, majd a hússal együtt egy tálba tesszük.

2. Lépés

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és negyedekre szeleteljük.

3. Lépés

Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral, beletesszük a tarját, rászórjuk a hagymát, burgonyát és az összezúzott fokhagymát.

4. Lépés

A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (kb. 180-200 fokon) sütjük. A húst és a burgonyát időközönként meglocsoljuk a keletkezett levet.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész (kb. 1 óra elteltével), levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg a hús szép piros és ropogós nem lesz.

6. Lépés

A sültet kivesszük a sütőből, és pár percig pihentetjük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek