HIRDETŐ

Sült tarja tepsiben krumplival

A sült tarja tepsiben krumplival egy nagyon népszerű és kedvelt magyar fogás, melyet főleg hétvégeken és ünnepekkor készítenek. A szaftos, omlós sertéshús és az ízletes sült krumpli páratlan összhangja mindenkit levesz a lábáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéstarja Hozzáadott
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 4 Fej hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • 2 dl olaj- vagy zsír Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • petrezselyemzöld a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, majd megfűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A fokhagymát összezúzzuk, majd a hússal együtt egy tálba tesszük.

2. Lépés

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és negyedekre szeleteljük.

3. Lépés

Egy tepsit kikenünk olajjal vagy zsírral, beletesszük a tarját, rászórjuk a hagymát, burgonyát és az összezúzott fokhagymát.

4. Lépés

A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (kb. 180-200 fokon) sütjük. A húst és a burgonyát időközönként meglocsoljuk a keletkezett levet.

5. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész (kb. 1 óra elteltével), levesszük a fóliát, és addig sütjük, míg a hús szép piros és ropogós nem lesz.

6. Lépés

A sültet kivesszük a sütőből, és pár percig pihentetjük. Friss petrezselyemzölddel megszórjuk, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új