HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Sushi házilag

Bár kevesen gondolják, de a japán klasszikust nem is annyira bonyolult elkészíteni otthon. A sushi tekercseket bármilyen kiválasztott hozzávalóval megtölthetjük. Füstölt lazac helyett bátran használhatunk surimi halrudakat is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 113 Csésze víz Hozzáadott
  • 23 Csésze száraz fehér rizs sushi Hozzáadott
  • 3 evőkanál rizsecet Hozzáadott
  • 3 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál só Hozzáadott
  • 4 ks nori lap Hozzáadott
  • 1 Csomag surimi halrúd Hozzáadott
  • 1 ks avokádó meghámozva kimagozva szeletelve Hozzáadott
  • 12 uborka meghámozva hosszában szeletekre vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál ecetes gyömbér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

65 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra.

2. Lépés

Főzzük meg a rizst egy közepes edényben. Körülbelül 20-25 perc alatt puhává fő.

3. Lépés

Egy kis tálban keverjük össze a rizsecetet, a cukrot és a sót. Óvatosan keverjük hozzá a főtt rizshez, és tegyük félre.

4. Lépés

A nori lapokat sütőlapra fektetjük. Majd 1-2 percre előmelegített sütőbe helyezzük.

5. Lépés

Egy bambusz sushi alátétre (ennek híjján egy tiszta konyharuhára) helyezzünk 1 nori lapot és vizes kézzel pakoljunk rá egy vékény réteg rizst. A surimi, az avokádó, az uborka és a pácolt gyömbér 1/4-ét a rizsre helyezzük egy sorban középen. Az alátét egy végét felemeljük, és szorosan rátekerjük a töltelékre, úgy, hogy egy tekercset kapjunk.

6. Lépés

Nedves, éles késsel szükséges felszeletelni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új