Forrás: Pixabay
Sushi házilag
Bár kevesen gondolják, de a japán klasszikust nem is annyira bonyolult elkészíteni otthon. A sushi tekercseket bármilyen kiválasztott hozzávalóval megtölthetjük. Füstölt lazac helyett bátran használhatunk surimi halrudakat is.
Hozzávalók
- 11⁄3 Csésze víz
- 2⁄3 Csésze száraz fehér rizs sushi
- 3 evőkanál rizsecet
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál só
- 4 ks nori lap
- 1 Csomag surimi halrúd
- 1 ks avokádó meghámozva kimagozva szeletelve
- 1⁄2 uborka meghámozva hosszában szeletekre vágva
- 2 evőkanál ecetes gyömbér
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 150 C-ra.
Főzzük meg a rizst egy közepes edényben. Körülbelül 20-25 perc alatt puhává fő.
Egy kis tálban keverjük össze a rizsecetet, a cukrot és a sót. Óvatosan keverjük hozzá a főtt rizshez, és tegyük félre.
A nori lapokat sütőlapra fektetjük. Majd 1-2 percre előmelegített sütőbe helyezzük.
Egy bambusz sushi alátétre (ennek híjján egy tiszta konyharuhára) helyezzünk 1 nori lapot és vizes kézzel pakoljunk rá egy vékény réteg rizst. A surimi, az avokádó, az uborka és a pácolt gyömbér 1/4-ét a rizsre helyezzük egy sorban középen. Az alátét egy végét felemeljük, és szorosan rátekerjük a töltelékre, úgy, hogy egy tekercset kapjunk.
Nedves, éles késsel szükséges felszeletelni.