:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/9de89063a0c38caf5300edf9e1fe33.jpeg)
Sütés nélküli karamellás-csokoládés torta
A sütés nélküli desszertek nagyon egyszerűek, ráadásul kényeztetik az ízlelőbimbóidat. Ezt a karamellával és áztatott keksszel, valamint két puding ízzel és banánnal kombinált desszertet ki kell próbálnod.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 csomagolás Tejjel áztatott keksz tejcsokoládé
- 1 csomagolás Mártogatott keksz forró csokoládéban
- 1 csomagolás Karamellós keksz klub
- 2 db banánok
Szerszámos rész
- 1 csomagolás Karamell puding
- 400 ml tej
- 25 g nádcukor
- 100 g Krémsajtos kenővaj
Csokoládé rész
- 1 csomagolás csokoládépuding
- 400 ml tej
- 25 g nádcukor
- 100 g Krémsajtos krémvaj
Felső rész
- 100 g túró
- 60 g Datolyapüré vagy előzetesen beáztatott és összekevert szárított datolyák
- 40 g Földimogyoróvaj
- 40 g Olvasztott forró csokoládé
- 4 EK tej
- Kakó a megszórásra
Eljárás
A mártott kekszeket váltakozva (forró és tej) rakjuk a sütőtál aljára. Csokoládé réteggel felfelé helyezzük el.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/19329c9f7bb00bde029c5661606486.jpeg)
A karamell pudingot 400ml tejben főzzük meg a cukorral együtt. Ezután keverjük össze a kenyerelő vajjal és kenjük a kekszekre.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/a0e029d52b0230566a123fe2c64b53.jpeg)
A karamell pudingra felvágott banánszeleteket helyezünk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/1aa93b673907e3121e8bdd570b1b21.jpeg)
A banánokra karamellás süteményeket helyezünk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/0319d141a0e93f25dc4e38f570922c.jpeg)
Ezután ugyanúgy elkészítjük a csokoládé részt, mint a karamellát. Megfőzzük a pudingot, amit összekeverünk a kenővajjal és a kekszekre kenjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/809469a81d065cb1ffb773a86be6c2.jpeg)
A tetejére megtörjük és eloszlatjuk mindhárom fajta süteményt.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/029c5f7eba40a764b3c8c051188155.jpeg)
Az utolsó réteget elkészítjük a túró, datolya paszta, földimogyoró vaj, olvasztott csokoládé és tej keverésével.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/7bd1e519796fc853e22d108cab87fc.jpeg)
Kenjük el a krémet a torta tetején, szórjuk meg kakaóval és tegyük be a hűtőbe dermedni. A tetejét lehet csokoládé mázzal helyettesíteni 😊
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/35d06014ca088025592e086ae9ce73.jpeg)
Betesszük a hűtőbe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Uw0yLQfN1eUanP7IE_8F/cceaecb71f98f72f67a22065f8eecc.jpeg)