Sütés nélküli karamellás-csokoládés torta
A sütés nélküli desszertek nagyon egyszerűek, ráadásul kényeztetik az ízlelőbimbóidat. Ezt a karamellával és áztatott keksszel, valamint két puding ízzel és banánnal kombinált desszertet ki kell próbálnod.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 csomagolás Tejjel áztatott keksz tejcsokoládé
- 1 csomagolás Mártogatott keksz forró csokoládéban
- 1 csomagolás Karamellós keksz klub
- 2 db banánok
Szerszámos rész
- 1 csomagolás Karamell puding
- 400 ml tej
- 25 g nádcukor
- 100 g Krémsajtos kenővaj
Csokoládé rész
- 1 csomagolás csokoládépuding
- 400 ml tej
- 25 g nádcukor
- 100 g Krémsajtos krémvaj
Felső rész
- 100 g túró
- 60 g Datolyapüré vagy előzetesen beáztatott és összekevert szárított datolyák
- 40 g Földimogyoróvaj
- 40 g Olvasztott forró csokoládé
- 4 EK tej
- Kakó a megszórásra
Eljárás
A mártott kekszeket váltakozva (forró és tej) rakjuk a sütőtál aljára. Csokoládé réteggel felfelé helyezzük el.
A karamell pudingot 400ml tejben főzzük meg a cukorral együtt. Ezután keverjük össze a kenyerelő vajjal és kenjük a kekszekre.
A karamell pudingra felvágott banánszeleteket helyezünk.
A banánokra karamellás süteményeket helyezünk.
Ezután ugyanúgy elkészítjük a csokoládé részt, mint a karamellát. Megfőzzük a pudingot, amit összekeverünk a kenővajjal és a kekszekre kenjük.
A tetejére megtörjük és eloszlatjuk mindhárom fajta süteményt.
Az utolsó réteget elkészítjük a túró, datolya paszta, földimogyoró vaj, olvasztott csokoládé és tej keverésével.
Kenjük el a krémet a torta tetején, szórjuk meg kakaóval és tegyük be a hűtőbe dermedni. A tetejét lehet csokoládé mázzal helyettesíteni 😊
Betesszük a hűtőbe.