Forrás: min che from Pexels
Sütetlen tiramisu
Ez egy egyszerű, mascarpone nélküli tiramisu receptje, amelyet már többször készítettem barátoknak és családtagoknak. Mascarpone helyett a már általánosan kapható ricottát és édes tejszínt használtam. Remek alternatíva azoknak, akik nem szeretik a mascarponét, vagy nem ehetik. A tiramisu krémes, finom és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 250 gramm Ricotta
- 200 ml édes krém
- 100 gramm porcukor
- 1 csomagolás E-mail
- 200 ml Erős eszpresszó vagy feketekávé
- 2 kanalak Rum (nem kötelező)
- 3 kanalak kakaópor
Eljárás
Egy tálban verjük fel a ricottát az édes tejszínnel és a porcukorral kézzel vagy elektromos keverővel. Addig keverjük, amíg sima és krémes keveréket kapunk.
Egy kis tálban keverje össze az eszpresszót a rummal. Mártsa a kekszeket röviden ebbe a keverékbe, és helyezze egy hosszúkás tepsi aljára.
A kekszes réteg tetejére terítsünk egy réteg ricotta-keveréket. Ismételjük a folyamatot (keksz - krém), amíg az összes hozzávalót el nem használjuk. A legfelső rétegnek krémnek kell lennie.
Szórjuk meg a kész tiramisut kakaóporral. Tegyük a desszertet legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.