HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3N1O9pcuCoVof5t0MqsI/739f23dbeecccf06d9de1f69079933.png)
Forrás: canva
Sütigolyó
Nagymamám több évtizede készítette először, ezt a fantasztikus édességet. A mai napig viszont az ő receptjét követem, mégpedig mert ez a legfinomabb.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 Csomag kakaós keksz,
- Rum vagy rumaroma ízlés szerint
- Kókuszreszelék a hempergetéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Az aprítóban daráljuk le a kekszeket. Ezután a kekszmorzsát, a darált diót, a margarint, a porcukort, és a rumot/rumaromát egy tálba téve alaposan keverjünk össze. A masszából formázzunk golyókat, majd forgassuk meg kókuszreszelékben.
2. Lépés
Nyugodtan lehet nagyobb golyókat is készíteni, és én például szeretem egy kis időre a hűtőbe is tenni őket, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
3. Lépés
A sütigolyókat mindig papír kapszlikba szoktam tenni. Így lehetőleg ne nyúljunk hozzá közvetlenül, mert könnyen össze lehet nyomni. A sütigolyót hűtőben tárolva, pár napig is eláll.