HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Svéd uborkasaláta télire

Svéd uborkasaláta, a skandináv gasztronómia egyik ismert étele, mely friss uborkából, cukorból, ecetből és egyéb fűszerekből készül. Ideális kiegészítőként szolgál a húsételek espereséhez, vagy akár hidegtálakat is feldobhatjuk vele. Enyhe savanykás íze miatt kiválóan ellensúlyozza a zsíros, fűszeres ételeket. Téli előkészület címszó alatt akár nagyobb adagot is készíthetünk belőle, és be is tehetjük a spájzba, hiszen hosszú ideig eláll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy uborka Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 dl ecet Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál fehér bors Hozzáadott
  • 3 babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A uborkákat alaposan mosd meg, végeiket vágd le, és vékony szeletekre vágd fel. Helyezd egy nagy tálba, hintsd meg a sóval, és keverd össze.

2. Lépés

A petrezselymet aprítsd fel, és add az uborkához.

3. Lépés

Egy másik tálban keverd össze az ecetet, vizet, cukrot, fehér borsot és a babérleveleket. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

4. Lépés

Öntsd a keveréket az uborkára, add hozzá a petrezselymet, és alaposan keverd össze.

5. Lépés

Letakarva tedd a hűtőbe legalább fél órára, így az ízek jobban összeérnek.

6. Lépés

Szűrd le a levét és töltsd üvegekbe, légmentesen zárd le.

7. Lépés

Sötét, hűvös helyen tárold.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új