HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Szabolcsi almás máktorta

Ez egy hagyományos, szabolcsi stílusú almás máktorta, amely egyszerűen elkészíthető, és igazán ízletes. Az édes alma és a mák tökéletesen harmonizál mindhárom rétegben, míg a vajas tészta tökéletesen kiegészíti ezeket az ízeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 12 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 12 ek cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 mokka kanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 36 dkg darált mák Hozzáadott
  • 4 ek az almás töltelékből Hozzáadott
  • 12 dkg darált keksz Hozzáadott

Az almás töltelékhez:

  • 1.3 kg reszelt alma Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 2 kiskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

A krémhez:

  • 9 ks tojás sárgája Hozzáadott
  • 10 ek cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 900 ml tej Hozzáadott
  • 105 g étkezési keményítő Hozzáadott
  • 400 ml növényi tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Almatöltelék: hámozzuk meg és reszeljük le az almát, adjunk hozzá citromlevet, fahéjat és cukrot, majd süssük meg. Hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Krém: a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és 100 ml tejet.

3. Lépés

Forraljuk fel a maradék tejet, és adjuk hozzá a fentiek szerint elkészített tojásos keveréket. Addig főzzük, amíg sűrű krém képződik. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek