HIRDETŐ
Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Szabolcsi almás máktorta
Ez egy hagyományos, szabolcsi stílusú almás máktorta, amely egyszerűen elkészíthető, és igazán ízletes. Az édes alma és a mák tökéletesen harmonizál mindhárom rétegben, míg a vajas tészta tökéletesen kiegészíti ezeket az ízeket.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
A tésztához:
- 12 ks tojásfehérje
- 12 ek cukor
- só
- 2 mokka kanál őrölt fahéj
- reszelt citromhéj
- 36 dkg darált mák
- 4 ek az almás töltelékből
- 12 dkg darált keksz
Az almás töltelékhez:
- 1.3 kg reszelt alma
- citrom leve
- 2 kiskanál őrölt fahéj
- 100 g cukor
A krémhez:
- 9 ks tojás sárgája
- 10 ek cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 900 ml tej
- 105 g étkezési keményítő
- 400 ml növényi tejszín
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Almatöltelék: hámozzuk meg és reszeljük le az almát, adjunk hozzá citromlevet, fahéjat és cukrot, majd süssük meg. Hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Krém: a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és 100 ml tejet.
3. Lépés
Forraljuk fel a maradék tejet, és adjuk hozzá a fentiek szerint elkészített tojásos keveréket. Addig főzzük, amíg sűrű krém képződik. Hagyjuk teljesen kihűlni.