HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Szabolcsi almás máktorta

Ez egy hagyományos, szabolcsi stílusú almás máktorta, amely egyszerűen elkészíthető, és igazán ízletes. Az édes alma és a mák tökéletesen harmonizál mindhárom rétegben, míg a vajas tészta tökéletesen kiegészíti ezeket az ízeket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztához:

  • 12 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 12 ek cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 mokka kanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • reszelt citromhéj Hozzáadott
  • 36 dkg darált mák Hozzáadott
  • 4 ek az almás töltelékből Hozzáadott
  • 12 dkg darált keksz Hozzáadott

Az almás töltelékhez:

  • 1.3 kg reszelt alma Hozzáadott
  • citrom leve Hozzáadott
  • 2 kiskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

A krémhez:

  • 9 ks tojás sárgája Hozzáadott
  • 10 ek cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 900 ml tej Hozzáadott
  • 105 g étkezési keményítő Hozzáadott
  • 400 ml növényi tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Almatöltelék: hámozzuk meg és reszeljük le az almát, adjunk hozzá citromlevet, fahéjat és cukrot, majd süssük meg. Hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

Krém: a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és 100 ml tejet.

3. Lépés

Forraljuk fel a maradék tejet, és adjuk hozzá a fentiek szerint elkészített tojásos keveréket. Addig főzzük, amíg sűrű krém képződik. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új