Szaftos csirkepaprikás
Egy abszolút klasszikus nálunk otthon. Egyszerű elkészíteni és ízében nagyszerű.
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 1 EK vaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 EK őrölt pirospaprika
- 200 g tészta
Eljárás
A fehér hagymát vajon pirítjuk.
Eközben mossuk meg és szárítsuk meg a csirkemellet, majd vágjuk kockákra. Adjuk hozzá az hagymához és pirítsuk meg.
Amikor a hús eléri a kívánt hőfokot, megszórjuk piros őrölt paprikával, fűszerekkel, sóval és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük, hogy a paprika ne égjen oda. Ezután hozzáadjuk körülbelül egy pohár forró vizet, hogy a hús megfelelően puhuljon.
Amíg a hús párolódik, készítsünk tésztát - követve a csomagolás utasításait. Aki akar, elkészíthet galuska is, de a tészta valamivel gyorsabb.
Amikor a hús puha főtt, csökkentjük a hőmérsékletet a minimumra, és lassan hozzáöntjük a 1 evőkanálnyi sima liszttel összekevert tejszínt, majd összekeverjük.