HIRDETŐ
Szaftos csirkepörkölt
Recept a klasszikus párolt csirkehúsra répával. Nagyszerűen illik rizzsel vagy krumplipürével.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 db csirke
- 4 db répa
- 2 kanalak Szöveg
- só és bors ízlés szerint
- 1 Kanál Szárított kakukkfű
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db The Onion
- 2 csésze húsleves
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A csirkehúst megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A répát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
A serpenyőben felmelegítjük az olajat, és mindkét oldalán aranybarnára sütjük a csirke darabokat. Megízleljük a húst sóval, fűszerekkel és kakukkfűvel.
3. Lépés
Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és sárgarépát, és mindent együtt párolunk néhány percig.
4. Lépés
Ezután a húst leöntjük a húslevessel, és mindent lefedve kb. 45 percig pároljuk, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
5. Lépés
Sült csirkehúst répával szolgálunk fel rizzsel vagy krumplipürével.