Forrás: Pixabay : medamedia
Szaftos húzott pulyka
A pulykahús egy olyan étel, amely különösen közel áll a szívemhez. Nemcsak hihetetlenül finom íze van, hanem remek módja a maradék hús felhasználásának is. Szeretem az egész pulyka húsát felhasználni, hogy nagyobb adagot készítsek belőle, amit aztán különböző alkalmakra, például grillezésre is felhasználhatok.
Hozzávalók
- 1 egész Törökország
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 500 ml csirkeleves
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál Paprika
- 1 Teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
A saját pulykahús elkészítéséhez kezdje a pulyka alapos mosásával és szárításával. Tippek tapasztalatomból: Hagyja a pulykát teljesen megszáradni, mielőtt tovább dolgozná, különben a fűszerek és a pác nem fog jól tapadni a húshoz.
Ezután dörzsölje be a húst sóval, borssal, barna cukorral és paprikával. Nyugodtan fűszerezhet itt még egy kicsit, mivel ez fokozza az ízt a főzés után.
Hámozza meg és vágja durvára a hagymát és a fokhagymát.
A következő lépésben melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a pulykát minden oldalról. A legfontosabb, hogy türelmes legyen, és egyszerre csak az egyik oldalát pirítsa meg, hogy a hús szaftos maradjon.
Ha a pulyka teljesen megpirult, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel a csirkealaplével. Most az a terv, hogy az egészet együtt pároljuk alacsony hőfokon körülbelül 4-5 órán át. Ne szégyenlősködj, és időnként ellenőrizd a húst, a végén könnyen felszeletelhetőnek kell lennie.
Amikor a pulyka elég puha, vegyük ki a serpenyőből, és 2 villával aprítsuk fel a húst.
Ezután tegye vissza a húst a fazékba, és keverje jól össze a mártással. És máris kész a pulykahús!