HIRDETŐ
Szalagos fánk - a hagyomány és a kreativitás találkozása
A szalagos fánk egy hagyományos magyar édesség, amely újragondolva nyújt különleges ízvilágot és megjelenést.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 1⁄2 kg liszt
- 1⁄2 Csomag élesztő
- 1⁄2 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze tej
- 2 tojás
- 1⁄2 Csésze olaj
- 1⁄2 teáskanál só
- 1 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék
- 1⁄2 Csésze darált dió
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.
2. Lépés
Adjunk hozzá tejet, tojást és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
3. Lépés
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra egy nyújtódeszkán, és helyezzük rá a tölteléket, amit előzőleg összekevertünk.
4. Lépés
A tésztát fóliával borítva, kb. 1 órát hagyjuk pihenni.
5. Lépés
A tésztát kinyújtjuk és szalagos formában hajtogatjuk.
6. Lépés
Olajban kisütjük, majd cukrozott porcukorban forgatjuk.
7. Lépés
Tálaljuk melegen.