Forrás: Canva
Szalagos fánk sütőben sütve
Nagyszerű sütőben sült fánkok, amelyeket sütés helyett sütünk. A tészta önmagában egy kicsit eltér, de az íz ugyanolyan jó.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g félig durva liszt
- 300 ml tej
- 70 g cukor
- 30 g friss élesztő
- 50 g vaj
- 2 db sárgája
- 1⁄2 TK só
Díszítésre
- sárgabaracklekvár
- porcukor
Eljárás
100 ml tejből, egy kis cukorból és élesztőből kovászt készítünk, amit 15 percig hagyunk dolgozni.
Az összes hozzávalót összekeverjük a kovásszal, és tésztává dolgozzuk, amit hagyunk kelni. A tészta akkor kelt meg, amikor megduplázza a térfogatát.
A tésztát egy liszttel meghintett munkalapra helyezzük, és kinyújtjuk 1,5 - 2 cm vastagságúra.
A pohárral kivágjuk a kúpokat.
Elhelyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire és letakarjuk konyharuhával. A tepsin hagyjuk őket további 25 percig kovászolni.
A pelyheket 190°C-os előmelegített sütőben sütjük, amíg meg nem barnulnak. Minden pelyhébe ujjal lyukat készítünk, ahová tegyünk egy teáskanál lekvárt.
Miután kivettük a tűzhelyről, fedjük le további 5 percre konyhai törülközővel és utána szórjuk meg porcukorral.