HIRDETŐ

Forrás: Canva

Szalagos fánk sütőben sütve

Nagyszerű sütőben sült fánkok, amelyeket sütés helyett sütünk. A tészta önmagában egy kicsit eltér, de az íz ugyanolyan jó.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Hozzávalók

  • 500 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 30 g friss élesztő Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 2 db sárgája Hozzáadott
  • 12 TK Hozzáadott

Díszítésre

  • sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

100 ml tejből, egy kis cukorból és élesztőből kovászt készítünk, amit 15 percig hagyunk dolgozni.

2. Lépés

Az összes hozzávalót összekeverjük a kovásszal, és tésztává dolgozzuk, amit hagyunk kelni. A tészta akkor kelt meg, amikor megduplázza a térfogatát.

3. Lépés

A tésztát egy liszttel meghintett munkalapra helyezzük, és kinyújtjuk 1,5 - 2 cm vastagságúra.

4. Lépés

A pohárral kivágjuk a kúpokat.

5. Lépés

Elhelyezzük őket a sütőpapírral bélelt tepsire és letakarjuk konyharuhával. A tepsin hagyjuk őket további 25 percig kovászolni.

6. Lépés

A pelyheket 190°C-os előmelegített sütőben sütjük, amíg meg nem barnulnak. Minden pelyhébe ujjal lyukat készítünk, ahová tegyünk egy teáskanál lekvárt.

7. Lépés

Miután kivettük a tűzhelyről, fedjük le további 5 percre konyhai törülközővel és utána szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új