HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p3jQpMycAcjJlWsLAmAt/84a7fe2b7d2007a279b94fa1b668d9.jpeg)
Szalagos fánk
🍩Finom, lágy tészta, csokoládés máz és málnalekvár... ezek a legjobb fánkok🍩
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
- 350 ml langyos tej
- 80 g barna cukor
- 25 g élesztő
- 200 g félig durva liszt
- 200 g sima liszt speciális
- 1 tojás
- 50 g lágyított vaj
- csipetnyi só
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g lekvár
- 100 g fehér csokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
55 perc.
Egy tálban összekeverjük a tejet, az élesztőt, a cukrot és hagyjuk kelni az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a lisztet, a sót és sima tésztát gyúrunk belőle, amit hagyunk kelni kb. 40 percig. A megkelt tésztából kinyújtunk és kiszúrunk pogácsákat, mindkét oldalukat forró olajban kisütjük. Megdíszítjük olvasztott csokoládéval és lekvárral.