HIRDETŐ
Szalagos fánk
🍩Finom, lágy tészta, csokoládés máz és málnalekvár... ezek a legjobb fánkok🍩
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
- 350 ml langyos tej
- 80 g barna cukor
- 25 g élesztő
- 200 g félig durva liszt
- 200 g sima liszt speciális
- 1 tojás
- 50 g lágyított vaj
- csipetnyi só
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 100 g lekvár
- 100 g fehér csokoládé
HIRDETŐ
Eljárás
55 perc.
Egy tálban összekeverjük a tejet, az élesztőt, a cukrot és hagyjuk kelni az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a lisztet, a sót és sima tésztát gyúrunk belőle, amit hagyunk kelni kb. 40 percig. A megkelt tésztából kinyújtunk és kiszúrunk pogácsákat, mindkét oldalukat forró olajban kisütjük. Megdíszítjük olvasztott csokoládéval és lekvárral.