HIRDETŐ
Forrás: pixelshot from Canva
Szárított paradicsom olajban
Ízletes és aromás szárított paradicsom olajban, ami kiváló kiegészítő minden ételhez. Készítsd el egyszerűen és gyorsan otthon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Paradicsom
- 500 g Friss paradicsomok
- 2 tk só
Olaj
- 1 l olívaolaj
- 3 db fokhagyma
- 1 gally rozmaring
- 1 gally Kakukkfű
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsen elő a sütő 100 fokra, és mossa meg a paradicsomot.
2. Lépés
Vágja félbe a paradicsomokat és szórja meg őket sóval.
3. Lépés
Helyezze a paradicsomokat a tepsire és tegye őket a sütőbe 2-3 órára.
4. Lépés
Közben készítsd elő az olajat. Helyezz bele egy üvegbe fokhagymagerezdeket, rozmaringágat és kakukkfű ágat, majd önts rá olívaolajat.
5. Lépés
Amikor a paradicsom kész, hagyja hűlni.
6. Lépés
Ezután helyezze a paradicsomot olajjal töltött üvegbe.
7. Lépés
Zárja be az üveget és hagyja állni legalább 24 órán át, mielőtt megenné a szárított paradicsomot.