HIRDETŐ

Forrás: FB: Dnes varím a zajtra pečiem

Szilvakrémleves

A Szilvakrémleves egy ízletes, gyümölcs alapú édesség, amely a magyar konyha specialitása. Friss vagy konzerv szilvát használhat hozzá, így egész évben élvezhető. Kiváló előétel vagy desszert lehet egy hideg téli napon vagy egy meleg nyári estén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg friss szilva (vagy konzerv, ha nem szezonja van) Hozzáadott
  • 4 dl víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejszín (opcionális) Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 4 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat. Ha konzervet használunk, csupán csepegtessük le.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forraljuk fel a vizet a cukorral és a sóval együtt.

3. Lépés

Adjuk hozzá a szilvát, és főzzük 15-20 percig, míg a gyümölcs megpuhul.

4. Lépés

Ha a szilva megpuhult, vegyük le a tűzről és pürésítsük simára egy robotgép segítségével vagy egy villával.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet, a fahéjat és tej, majd keverjük jól össze.

6. Lépés

A keményítőt keverjük el egy kis hideg vízben, majd öntsük a leveshez.

7. Lépés

Forraljuk fel újra a levest, és főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, ízesítsük újra.

8. Lépés

Tálaljuk forrón vagy hűtsük le és hidegen tálaljuk. A tetejét díszíthetjük tejszínnel és friss mentalevéllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új