HIRDETŐ

Forrás: canva

Szilvás piskóta

A Szilvás piskóta egy igazi magyar klasszikus, melynek édes, gyümölcsös íze és puha tésztája mindenkit elbűvöl. Sokak kedvence a hűvösebb napokon, de bármikor tökéletes desszert lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Közben a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.

3. Lépés

A sárgáját keverjük simára a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a langyos vajat.

4. Lépés

A lisztet keverjük el a sütőporral, majd ezt is adjuk a sárgájához. Dolgozzuk össze alaposan.

5. Lépés

Végül óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot. Ügyeljünk, hogy a tészta levegős maradjon!

6. Lépés

Az elkészült tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Lépés

A szilvákat mossuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk cikkekbe, és szórjuk a tetejére.

8. Lépés

Süssük a piskótát 30-35 percig, vagy addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

9. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek