HIRDETŐ

Forrás: canva

Szilvás piskóta

A Szilvás piskóta egy igazi magyar klasszikus, melynek édes, gyümölcsös íze és puha tésztája mindenkit elbűvöl. Sokak kedvence a hűvösebb napokon, de bármikor tökéletes desszert lehet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Közben a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.

3. Lépés

A sárgáját keverjük simára a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a langyos vajat.

4. Lépés

A lisztet keverjük el a sütőporral, majd ezt is adjuk a sárgájához. Dolgozzuk össze alaposan.

5. Lépés

Végül óvatosan forgassuk bele a fehérjehabot. Ügyeljünk, hogy a tészta levegős maradjon!

6. Lépés

Az elkészült tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

7. Lépés

A szilvákat mossuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk cikkekbe, és szórjuk a tetejére.

8. Lépés

Süssük a piskótát 30-35 percig, vagy addig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

9. Lépés

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új