HIRDETŐ

Szilvás süti

A süteményt langyosan vagy hidegen is fogyaszthatjuk, akár önmagában, akár tejszínnel vagy vaníliafagylalttal tálalva.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g finomliszt Hozzáadott
  • 125 g vaj (hideg és kockára vágott) Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 50 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 50 g zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet, a hideg vajat, a porcukrot, a tojást és a sót egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Készítsünk belőle egy gombócot, majd csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.

2. Lépés

A tészta pihenése közben mossuk meg, majd magozzuk ki és vágjuk félbe a szilvákat. Szórjuk meg őket cukorral és fahéjjal, majd hagyjuk állni egy rövid ideig.

3. Lépés

Ha letelt a fél óra, vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd osszuk ketté. Nyújtsunk belőle két vékony lapot.

4. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük az egyik lapot bele. Szórjuk meg zsemlemorzsával.

5. Lépés

Rendezzük rá a cukros szilvákat, majd szórjuk meg őket újra egy kevés zsemlemorzsával.

6. Lépés

Borítsuk rá a másikésztalapot, majd a tészta tetejét szurkodjuk meg villával.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára pirul.

8. Lépés

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk langyosan vagy hidegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új