HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Szilváslepény

A Szilváslepény egy hagyományos magyar desszert, amelynek alapja az édes, puha tészta és a lédús szilvalekvár.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 15 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml langyos tej Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 80 g vaj olvasztott Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 500 g szilvalekvár Hozzáadott
  • 2 evőkanál morzsacukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • fahéjas cukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az élesztőt keverjük el egy kevés langyos tejben és hagyjuk, hogy felfusson.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe.

3. Lépés

Öntsük a feloldott élesztőt a mélyedésbe, majd adjuk hozzá a tojást, a langyos tejet és a vajat. Keverjük össze az összetevőket, amíg egy hatalmas tésztát kapunk.

4. Lépés

Borítsuk be a tésztát és hagyjuk pihenni meleg helyen, amíg a duplájára kel.

5. Lépés

Amikor a tészta megkel nyútsuk ki egy enyhén lisztezett felületen, hogy egy nagy téglalapot kapjunk.

6. Lépés

Kenjük el egyenletesen szilvalekvárt a tészta felületén, majd szórjuk meg kenyérmorzsával.

7. Lépés

Helyezzük sütőapírral borított tepsire.

8. Lépés

Kenjük meg a szilváslepények tetejét tejföllel.

9. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percig süssük, amíg aranybarnák lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek