HIRDETŐ

Forrás: Unsplash

Szilváslepény

A Szilváslepény egy hagyományos magyar desszert, amelynek alapja az édes, puha tészta és a lédús szilvalekvár.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 15 g élesztő Hozzáadott
  • 250 ml langyos tej Hozzáadott
  • 70 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 80 g vaj olvasztott Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 500 g szilvalekvár Hozzáadott
  • 2 evőkanál morzsacukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • fahéjas cukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Az élesztőt keverjük el egy kevés langyos tejben és hagyjuk, hogy felfusson.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe.

3. Lépés

Öntsük a feloldott élesztőt a mélyedésbe, majd adjuk hozzá a tojást, a langyos tejet és a vajat. Keverjük össze az összetevőket, amíg egy hatalmas tésztát kapunk.

4. Lépés

Borítsuk be a tésztát és hagyjuk pihenni meleg helyen, amíg a duplájára kel.

5. Lépés

Amikor a tészta megkel nyútsuk ki egy enyhén lisztezett felületen, hogy egy nagy téglalapot kapjunk.

6. Lépés

Kenjük el egyenletesen szilvalekvárt a tészta felületén, majd szórjuk meg kenyérmorzsával.

7. Lépés

Helyezzük sütőapírral borított tepsire.

8. Lépés

Kenjük meg a szilváslepények tetejét tejföllel.

9. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percig süssük, amíg aranybarnák lesznek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új