Forrás: Pixabay: mygraphx
Szilveszteri lencseleves
Ez a lencseleves gazdag, tápláló és egyszerű elkészíteni. A hagyományok szerint a lencse szerencsét hoz, így Szilveszterkor különösen ajánlott.
Hozzávalók
leves
- 300 g Lencse
- 100 g sárgarépa
- 100 g zeller
- 1 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Megkocogtatta az ek Majoránna
- 2 l víz
- 1 ks babérlevél
- 1 mokka kanál őrölt fekete bors
feltét
- 100 g kolbász vagy szalonna
- 2 ks eket kenyér
- 1 Megkocogtatta az ek Paprika
Eljárás
A lencsét áztassuk be révnapján, majd mossuk át.
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk fel kis kockákra. A hagymákat apróra vágjuk.
A kolbászt vagy szalonnát szeleteljük fel, és pirítsuk meg egy nagyobb fazékban. Adjuk hozzá a hagymát, és dinszteljük üvegesre.
Tegyük a zöldségeket, a fokhagymát, a lencsét, a majorannát, a babérlevelet és a borsot a fazékba. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és forraljuk fel.
Főzzük a levest alacsony lángon, míg a lencse meg nem puhul, körülbelül 30-40 percig.
Közben pirítsuk meg a kenyérdarabokat és szórjuk meg őket paprikával.
Tálaljuk a levest a pirított kenyérkockákkal, és tálaljuk melegen.