Forrás: Kritchai Chaibangyang for iStockPhotos
Szívderítő tészta pörkölt recept
Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 200 g Tészta (én pennét használok, de más tészták is megfelelnek)
- 2 dögevő
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Can Paradicsom
- 1 l Zöldségleves
- 3 Tablespoon olívaolaj
- só, bors
- 1 Pinch cukor
- 1 Tablespoon paradicsompüré
- 1 csokor Petrezselyem
- 1 Bögre Tejföl
Eljárás
A tésztapörkölt recepthez először sós vízben főzzük al dente-re a tésztát. Javaslom, hogy a csomagoláson feltüntetettnél egy kicsit kevesebbet főzzük, mivel később tovább fő a levesben. Ezután lecsepegtetjük, és félretesszük.
Amíg a tészta fő, hámozza meg és aprítsa fel a sárgarépát és a hagymát. A fokhagymát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinszteljük a hagymát, amíg áttetszővé válik. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a sárgarépát, és pároljuk néhány percig. A csipetnyi cukor segít a pörkölt aromájának kialakulásában.
Most keverje bele a paradicsompürét, és röviden pirítsa meg. Ezután adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, és közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Javaslom, hogy a konzervparadicsomot előzőleg késsel aprítsuk fel, hogy később ne legyen túl durva a pörköltben.
Adja hozzá a zöldséglevest a fazékhoz, és forralja fel az egészet. Most adjuk hozzá a főtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval és borssal, és ismét forraljuk fel. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a tejfölt, ettől lesz a tésztapörkölt szép krémes állagú.