HIRDETŐ

Forrás: araf60plus for Pixabay

Szívmelengető kukoricaleves

Az egyik abszolút kedvenc receptem ez a kiadós és melegítő kukoricaleves. Nemcsak hihetetlenül finom, de szuper egyszerű is elkészíteni. Gyakran készítem ezt a levest a családomnak, és a gyerekeim imádják, különösen a hidegebb hónapokban, amikor jól esik egy melegítő levest enni. A friss alapanyagok különösen fontosak a leves íze szempontjából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss vagy fagyasztott kukoricaszemek Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Csirke- vagy zöldségalaplé Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Egy púpozott tejszín a tálaláshoz (nem kötelező) Hozzáadott
  • Friss zöldfűszerek (petrezselyem vagy metélőhagyma) a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A kukoricaleves recepthez először hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Ha hozzám hasonlóan kicsit csípősen szereted, egy kis darab piros chilit is hozzáadhatsz.

2. Lépés

Hevítse fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinsztelje meg a hagymát, a fokhagymát és esetleg a chilit. Mindig közepes lángon csinálom, hogy a hagyma valóban karamellizálódni kezdjen, és később kellemes édességet adjon a levesnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a kukoricát, és röviden pirítsuk meg. Ezt a receptet friss és fagyasztott kukoricával is elkészítettem már, mindkettő nagyon jól működik, feltéve, hogy a kukoricát jól lecsöpögtetjük.

4. Lépés

Adjuk hozzá a csirke- vagy zöldséglevest, és forraljuk fel. Én jobban szeretem a csirkealaplevet, mert gazdagabbá teszi a levest, de a zöldségalaplé remek vegetáriánus megoldás.

5. Lépés

Párolja a levest alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Akkor tudja, hogy kész, ha a kukorica megpuhult.

6. Lépés

Pürésítse a kukoricalevest botmixerrel vagy turmixgépben, amíg a leves krémes nem lesz. Most már szép sárga színűnek és krémes állagúnak kell lennie.

7. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük, és ha a leves túl sűrű, szükség esetén adjunk hozzá még alaplevet.

8. Lépés

Öntse a kukoricalevest tálkákba, díszítse egy púpozott tejszínnel és frissen vágott fűszernövényekkel, és forrón tálalja. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új