HIRDETŐ

Forrás: araf60plus for Pixabay

Szívmelengető kukoricaleves

Az egyik abszolút kedvenc receptem ez a kiadós és melegítő kukoricaleves. Nemcsak hihetetlenül finom, de szuper egyszerű is elkészíteni. Gyakran készítem ezt a levest a családomnak, és a gyerekeim imádják, különösen a hidegebb hónapokban, amikor jól esik egy melegítő levest enni. A friss alapanyagok különösen fontosak a leves íze szempontjából.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss vagy fagyasztott kukoricaszemek Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Csirke- vagy zöldségalaplé Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Egy púpozott tejszín a tálaláshoz (nem kötelező) Hozzáadott
  • Friss zöldfűszerek (petrezselyem vagy metélőhagyma) a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A kukoricaleves recepthez először hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Ha hozzám hasonlóan kicsit csípősen szereted, egy kis darab piros chilit is hozzáadhatsz.

2. Lépés

Hevítse fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinsztelje meg a hagymát, a fokhagymát és esetleg a chilit. Mindig közepes lángon csinálom, hogy a hagyma valóban karamellizálódni kezdjen, és később kellemes édességet adjon a levesnek.

3. Lépés

Adjuk hozzá a kukoricát, és röviden pirítsuk meg. Ezt a receptet friss és fagyasztott kukoricával is elkészítettem már, mindkettő nagyon jól működik, feltéve, hogy a kukoricát jól lecsöpögtetjük.

4. Lépés

Adjuk hozzá a csirke- vagy zöldséglevest, és forraljuk fel. Én jobban szeretem a csirkealaplevet, mert gazdagabbá teszi a levest, de a zöldségalaplé remek vegetáriánus megoldás.

5. Lépés

Párolja a levest alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Akkor tudja, hogy kész, ha a kukorica megpuhult.

6. Lépés

Pürésítse a kukoricalevest botmixerrel vagy turmixgépben, amíg a leves krémes nem lesz. Most már szép sárga színűnek és krémes állagúnak kell lennie.

7. Lépés

Sóval és borssal fűszerezzük, és ha a leves túl sűrű, szükség esetén adjunk hozzá még alaplevet.

8. Lépés

Öntse a kukoricalevest tálkákba, díszítse egy púpozott tejszínnel és frissen vágott fűszernövényekkel, és forrón tálalja. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek