Forrás: araf60plus for Pixabay
Szívmelengető kukoricaleves
Az egyik abszolút kedvenc receptem ez a kiadós és melegítő kukoricaleves. Nemcsak hihetetlenül finom, de szuper egyszerű is elkészíteni. Gyakran készítem ezt a levest a családomnak, és a gyerekeim imádják, különösen a hidegebb hónapokban, amikor jól esik egy melegítő levest enni. A friss alapanyagok különösen fontosak a leves íze szempontjából.
Hozzávalók
- 500 g Friss vagy fagyasztott kukoricaszemek
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l Csirke- vagy zöldségalaplé
- 2 Tablespoon olívaolaj
- só, bors
- Egy púpozott tejszín a tálaláshoz (nem kötelező)
- Friss zöldfűszerek (petrezselyem vagy metélőhagyma) a díszítéshez
Eljárás
A kukoricaleves recepthez először hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Ha hozzám hasonlóan kicsit csípősen szereted, egy kis darab piros chilit is hozzáadhatsz.
Hevítse fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinsztelje meg a hagymát, a fokhagymát és esetleg a chilit. Mindig közepes lángon csinálom, hogy a hagyma valóban karamellizálódni kezdjen, és később kellemes édességet adjon a levesnek.
Adjuk hozzá a kukoricát, és röviden pirítsuk meg. Ezt a receptet friss és fagyasztott kukoricával is elkészítettem már, mindkettő nagyon jól működik, feltéve, hogy a kukoricát jól lecsöpögtetjük.
Adjuk hozzá a csirke- vagy zöldséglevest, és forraljuk fel. Én jobban szeretem a csirkealaplevet, mert gazdagabbá teszi a levest, de a zöldségalaplé remek vegetáriánus megoldás.
Párolja a levest alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Akkor tudja, hogy kész, ha a kukorica megpuhult.
Pürésítse a kukoricalevest botmixerrel vagy turmixgépben, amíg a leves krémes nem lesz. Most már szép sárga színűnek és krémes állagúnak kell lennie.
Sóval és borssal fűszerezzük, és ha a leves túl sűrű, szükség esetén adjunk hozzá még alaplevet.
Öntse a kukoricalevest tálkákba, díszítse egy púpozott tejszínnel és frissen vágott fűszernövényekkel, és forrón tálalja. Jó étvágyat!